Αλεξιάδης: Από του χρόνου θα δούμε για τον ΕΝΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/08/2016 - 14:15 | Author: Newsroom

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες, εντός του Αυγούστου, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη δόση θα πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.Επανέλαβε ότι για τη μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων θα είναι ίδιος ή ελαφρά μικρότερος. Μια μικρή ομάδα θα πληρώσει περισσότερο φόρο, γιατί έχει πολύ μεγάλη περιουσία.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να έχει φέτος τον ΕΝΦΙΑ και για του χρόνου θα γίνει διαπραγμάτευση για να δούμε πώς θα πάει.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, αφού επανέλαβε ότι ο φόρος ακινήτων θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο του 2016 και τελευταία τον Ιανουάριο του 2017, είπε «εμείς δεν υπερασπιζόμαστε το DNA του ΕΝΦΙΑ», σημειώνοντας ότι πρόκειται για φόρο που κληροδοτήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι πρέπει οι καταναλωτές να ζητούν και να λαμβάνουν αποδείξεις, σημειώνοντας πάντως ότι με το ισχύον πλαίσιο, οι φορολογούμενοι δεν έχουν νομική υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις για να τις περιλάβουν στην φορολογική τους δήλωση και να “χτίσουν” έτσι το αφορολόγητο όριο που τους αναλογεί.

Όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στον ΣΚΑΪ, τέτοια υποχρέωση θα «γεννηθεί» μόλις περάσει από την Βουλή το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για τις συναλλαγές πολιτών κι επιχειρήσεων, το οποίο δεν προσδιόρισε πότε θα πάρει την «άγουσα» για το Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης, απέρριψε ως αβάσιμα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν χθες για την αξιοποίηση των αναρτήσεων φορολογουμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο των ελέγχων για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις χρεών, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα ευκαιρία διακανονισμού σε 100 δόσεις, καλώντας τους πολίτες να εκμεταλλευτούν τα περιθώρια που δίνει ο νόμος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral