“Ζήτημα διαφάνειας και αξιοπιστίας σχετικά με τις συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων του Ε.Ε.Π.”…Επιστολή της Αιρετής στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας, Άννας Τέρτη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/09/2016 - 14:15 | Author: Newsroom

Η εκλεκτή συνάδελφος Άννα Τέρτη, Αιρετή στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας, απέστειλε προς δημοσίευση την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τις συνάφειες μεταπτυχιακών υποψήφιων αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.


Αναμένουμε επίσης και την τοποθέτηση και άλλων Αιρετών, αλλά και Συλλόγων Ε.Ε.Π., επί του σοβαρότατου αυτού θέματος….

Β.Β

Συνάφειες μεταπτυχιακών υποψήφιων αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Εδώ και αρκετά χρόνια οι συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των υποψηφίων αναπληρωτών ειδικού εκπαιδευτικού κρινόταν από τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια και παρατηρούνταν αρκετές διαφοροποιήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, κυρίως για τον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων.
Φέτος, και ενώ θα περίμενε κανείς ότι με την κρίση των μεταπτυχιακών από έναν και μόνο φορέα, το ΙΕΠ, δεν θα παρατηρούνταν το φαινόμενο της διαφορετικής μεταχείρισης μεταξύ των υποψηφίων, τελικά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει.
Το πρόβλημα είναι ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν έχει καθορίσει τα κριτήρια αξιολόγησης των μεταπτυχιακών και κατάταξής τους, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα διαφάνειας και αξιοπιστίας.
Π.χ. και συγκεκριμένα για τον κλάδο ΠΕ23, υποψήφιοι που μέχρι πέρυσι ολοφάνερα κατατάσσονταν στον κύριο πίνακα, φέτος βρέθηκαν στον επικουρικό, αλλά και το αντίστροφο. Δυστυχώς, οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την ένστασή τους στο ΑΣΕΠ, χωρίς να γνωρίζουν όμως στην ουσία που θα τη στηρίξουν.
Άννα Τέρτη
Αιρετό μέλος ΠΥΣΕΕΠ Δυτικής Μακεδονίας
Loading...
  • europalso

    ideascentral