Ζητείται λύση από τον Λοβέρδο για τυφλό φοιτητή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/07/2014 - 17:52 | Author: Newsroom

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια εισαγωγής στο ΑΠΘ του…
αριστούχου τελειόφοιτου τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή ζητά ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, κρίνει ως επιτακτική την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του κ. Λοβέρδου για την επίλυση, όπως αναφέρει, «ενός ζητήματος το οποίο, κατά την άποψή μας, δεν θα έπρεπε καν να τίθεται στη σύγχρονη Ελλάδα, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης, αφού θα έπρεπε να είχε λυθεί και ρυθμιστεί προ πολλού, ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους νέους με ειδικά προβλήματα, με βάση τις αρχές της ισονομίας, ισοτιμίας και ισοπολιτείας, που αποτρέπουν κι αποκλείουν κάθε έννοια άνισης μεταχείρισης και αποκλεισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργύρης, αριστούχος τελειόφοιτος μαθητής του 1ου Λυκείου Πευκών, έχει αποκλειστεί από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, γιατί ο Εσωτερικός Κανονισμός της Σχολής Φυσικών Επιστημών δεν δέχεται ως φοιτητές άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή προβλήματα όρασης.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, στα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων της Αθήνας και των Ιωαννίνων η εισαγωγή είναι ελεύθερη για τους φοιτητές με προβλήματα όρασης.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

alt

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Loading...
  • europalso

    ideascentral