Χριστοφιλοπούλου – “Μήπως ο απώτερος στόχος είναι η κατάργηση των ΕΑΕΠ;”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/05/2015 - 21:25 | Author: Newsroom

Η εισηγήτρια ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου με ανακοίνωσή της αναφέρεται στο θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων 2013, επισημαίνοντας πως: “Το Υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα δηλώνει ότι επανεξετάζει τις περίπου 3.800 μετατάξεις εκπαιδευτικών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αντί να αναστατώνει τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, οφείλει, μέσω των υπηρεσιών του, να εντοπίσει αποκλειστικά και μόνο τις περιπτώσεις που εμφιλοχώρησαν τυχόν παρανομίες και στη συνέχεια να τις άρει ώστε να αποκατασταθούν οι πιθανές αδικίες.

Οποιαδήποτε άλλη μεθόδευση δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά”, γράφει στην ανακοίνωσή της η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως προσθέτει: “Μήπως ο απώτερος στόχος είναι η κατάργηση των ΕΑΕΠ, δηλαδή των δημοτικών σχολείων με διευρυμένο ωράριο και μαθήματα όπως τα Αγγλικά, η Πληροφορική, η Θεατρική Αγωγή, η φιλαναγνωσία, ο χορός, από την Α’ Δημοτικού;

Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κινείται στη λογική της ισοπέδωσης των πάντων και της εξίσωσης προς τα κάτω.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα της εκπαίδευσης με μοναδικά θύματα τους μαθητές και τις οικογένειές τους”.

Loading...
  • europalso

    ideascentral