Χριστοφιλοπούλου: Η τακτική του ράβε – ξήλωνε στο Υπουργείο Παιδείας συνεχίζεται

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/03/2015 - 18:20 | Author: Newsroom

Ανακοίνωση της Εισηγήτριας Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου σχετικά με το έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΟΠΑΙ στις σχολικές μονάδες με θέμα: «Ενημέρωση για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με την αναπλήρωση διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο»

Η τακτική του ράβε – ξήλωνε συνεχίζεται στο Υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που οδεύουμε προς το τέλος του σχολικού έτους.

Με έγγραφό του το Υπουργείο ενημερώνει ότι προτίθεται να τροποποιήσει τη διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι απώλειες των διδακτικών ωρών που προκύπτουν από καταλήψεις άνω των τριών ημερών, αναπληρώνεται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.

Πρόκειται για λογική επιβράβευσης των καταλήψεων από μειοψηφίες, εις βάρος του εκπαιδευτικού έργου και της πλειοψηφίας των μαθητών.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές συναλλαγών κ. Κοτσιφάκη – Υπουργείου Παιδείας: η ΟΛΜΕ, δια του προέδρου της, ήταν αυτή που με επιστολή της ζητούσε την κατάργηση της διάταξης που ορίζει τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

Το συμπέρασμα είναι ότι το Υπουργείο υιοθετεί και εξυπηρετεί πλήρως όλα τα συνδικαλιστικά αιτήματα: από την τράπεζα θεμάτων, τον τρόπο επιλογής διευθυντών, την κατάργηση των προτύπων και τώρα το ενιαίο και αδιατάρακτο των πασχαλινών διακοπών!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δείχνει να εργάζεται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της εκλογικής της πελατείας και όχι για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

http://www.prismanews.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral