Χρυσά κέρδη πίσω από την ακίνητη ρόδα του Καμίνη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/12/2016 - 22:03 | Author: Newsroom

Αντί να απολογηθεί για το φιάσκο, ο δήμαρχος Αθηναίων εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και προτίμησε να κάνει Χριστούγεννα στην Ισπανία. Αφησε ωστόσο πίσω του τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Χρήστο Τεντόμα, εκδίδοντας ανακοίνωση και υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη λήψη μέτρων ασφαλείας!

Τα μέτρα αυτά ωστόσο έπρεπε να έχουν λάβει προτού στήσουν τη ρόδα, αφού είχαν επί μήνες το θέμα στα «χέρια» τους. Εξάλλου, η πανάκριβη εορταστική εκστρατεία του Δήμου Αθηναίων είχε και το σύνθημά της, που ήταν «Χριστούγεννα με Θέα»! Ομως όχι τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά φαίνεται ότι η μόνη θέα θα είναι τα σίδερα του Καμίνη.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Δημοκρατία, το ζήτημα φαίνεται ότι έχει μείζονες οικονομικές διαστάσεις. Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία διαθέτει, οι εταιρίες αναμένουν κέρδη αρκετών εκατομμυρίων, αφού η «δωρεάν» προσφορά ίσχυε μόνον για την περίοδο των εορτών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τις καθυστερήσεις «ροκανίζεται» ο χρόνος ώστε να φτάσει η 20ή Ιανουαρίου, ημερομηνία από την οποία αρχίζει το «εισιτήριο». Ο προσδοκώμενος τζίρος για διάστημα δύο μηνών είναι 3.000.000 ευρώ, ενώ στην προσφυγή που έχει καταθέσει μία από τις εταιρίες στον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθηνών αναφέρεται ότι προβλεπόταν η έναρξη λειτουργίας της να γίνει στις 8 Δεκεμβρίου και τα προσδοκώμενα οφέλη να ανέλθουν στα 4.000.000 ευρώ!
Στην ίδια προσφυγή, η οποία κατατέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, καταγγέλλεται ότι η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο Χρ. Τεντόμας «δεν καλύπτει τα διεθνή πρότυπα και τις προδιαγραφές αντίστοιχων διαγωνισμών σε άλλες πόλεις της Ευρώπης». Αρα ο Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του είχαν πλήρη γνώση της κατάστασης.
Καταγγελία
Καταγγέλλεται επίσης ότι ο ανάδοχος του έργου, η μεταφορική – ναυτιλιακή εταιρία Venus WF A.E., «απαρτίζεται μόνο από έναν εργαζόμενο και συγκεκριμένα τον ραδιοφωνικό παραγωγό Perry Oerlemans»! Εν τω μεταξύ στις διαδικασίες μεσολάβησης για την ανάληψη του έργου από τον προαναφερόμενο φέρεται εμπλεκόμενος και σύμβουλος επικοινωνίας υψηλόβαθμου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.
Πάντως, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αναζητούν εκ των υστέρων τρόπους νομιμοποίησης της χωρίς άδεια εγκατάστασης της ρόδας σε μισό στρέμμα της πλατείας Συντάγματος. Σημειωτέον ότι, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί επισήμως στις υπηρεσίες, το 2012 είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για την εγκατάσταση «τροχού παρατήρησης» στον Δήμο Αθηναίων αλλά είχε απορριφθεί κάθε συζήτηση για την τοποθέτηση τροχού, διότι «μια τέτοια εγκατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη στατικότητα των χώρων με πιθανές καθιζήσεις αυτών, λόγω ύπαρξης υπόγειων εγκαταστάσεων»! Τώρα οι ίδιες υπηρεσίες προφανώς καλούνται να διαψεύσουν τον εαυτό τους θεωρώντας ότι εξέλιπε ο κίνδυνος. Κατόπιν τούτων εντύπωση προκαλεί το γεγονός της προστασίας της οποίας τυγχάνει ο Γ. Καμίνης, αφού καμιά υπηρεσία ή εισαγγελική Αρχή δεν έχει ακόμη παρέμβει.
http://www.hitandrun.gr/
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral