Χωρίς ενιαίο σχέδιο η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/04/2016 - 14:36 | Author: Newsroom

Ενημέρωση από Δ Μπράτη

Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας,σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου,ο Ν 4327/15 για την επιλογή Δντών σχολικών μονάδων.Το θέμα,λόγω σπουδαιότητας,παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου για οριστική απόφαση η οποία,σύμφωνα με πληροφορίες,θα εκδοθεί ως το τέλος Ιουνίου.


Τα πρακτικά αποτελέσματα της απόφασης-εφόσον και η Ολομέλεια κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο-θα είναι να γίνουν νέες κρίσεις Δντών σχολικών μονάδων ,καθώς και νέες κρίσεις Δντών εκπαίδευσης,αφού οι τελευταίοι επιλέχτηκαν και μέσω ψηφοφορίας από τους Δντές σχ.μονάδων.
Είναι η πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά που νόμος για επιλογή στελεχών κρίνεται αντισυνταγματικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ έγκαιρα,από τις 3-5-15, με άρθρο μου είχα επισημάνει τις αδυναμίες του νόμου, καθώς και διατάξεις που πιθανόν θα κρινόταν αντισυνταγματικές.
Επισημαίνω ,δε ,ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας δεν έχουν ενιαίο σχέδιο για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης,αφού:
●Τους συντονιστές εξωτερικού τους επέλεξαν μέσω της συνέντευξης.
●Τους Δντές σχ. μονάδων μέσω της ψηφοφορίας.
●Τους Δντές Εκπαίδευσης μέσω ψηφοφορίας και συνέντευξης.
●Για τους σχολικούς συμβούλους δεν έχει αποφασισθεί ακόμη το σύστημα επιλογής.

Loading...
  • europalso

    ideascentral