Χωρίς εγκύκλιο μόνιμων διορισμών 2014 2015

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/07/2014 - 22:35 | Author: Newsroom

Εκπαιδευτικοί: Δεν υπάρχει εγκύκλιος για μόνιμους διορισμούς

Το υπουργείο Παιδείας δε δεσμεύεται στον διορισμό του 24μηνου για τη σχολική χρονιά 2014/15

Δεν προκύπτει από πληροφορίες ότι έχει κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με τον προγραμματισμό διορισμών του έτους 2014-2015.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς 64 διοριστέων φιλολόγων ΑΣΕΠ/24μηνου.

Η εν λόγω εγκύκλιος εκδίδεται στο πλαίσιο διάταξης του άρθρου 11 του Ν3528/2007 από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μετά την κοινοποίησή της στην Δ/νση Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι επιμέρους Διευθύνσεις διαβιβάζουν τα αιτήματά τους που αφορούν σε διορισμούς και προσλήψεις του εκάστοτε έτους.

Στην απάντηση του Υπουργού Παιδείας τονίζεται η διαδικασία των διορισμών έπεται της διαδικασίας των μεταθέσεων και της ρύθμισης τυχόν υπεραριθμιών και των αποσπάσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά την περίπτωση του 24μηνου επισημαίνεται ότι όπως σαφώς ορίζεται στις σχετικές διατάξεις, οι διορισμοί γίνονται σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας και ο αριθμός των διοριζομένων ανά σχολικό έτος και κατά κλάδο και ειδικότητα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας.

Ως εκ τούτου, μέσα από τις διατάξεις, προκύπτει δυνατότητα διορισμού όσων έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στην κατηγορία του 24μηνου αλλά δεν υφίσταται δέσμια υποχρέωση της διοίκησης για διορισμό όλων όσων υπάγονται σε αυτήν.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral