Χιλιάδες υπερωρίες και επιδόματα θέσης αναπληρωτών απλήρωτα: Θα ενδιαφερθεί κανείς;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/07/2016 - 16:24 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Το τηλεφώνημα του Γιώργου απόψε ήταν όλο αγωνία και παράπονο:

– Δούλεψα όλο το χρόνο 100 ώρες υπερωρία στο σχολείο μου, με την προϋπόθεση ότι θα τις πληρωθώ… Δυστυχώς αυτά τα χρήματα δεν τα πήρα ποτέ και ούτε θα τα πάρω!

600 ευρώ που αυτή την ώρα εμένα στην ανεργία μου χρειάζονται… Θα ενδιαφερθεί κανείς άραγε για μας;

Ο Γιώργος ήταν αναπληρωτής δάσκαλος.

Είχε ανάγκη τα χρήματα και πείστηκε στις διαβεβαιώσεις του Διευθυντή του σχολείου ότι θα τις πληρωθεί, αλλά τον κορόιδεψε.

Και δεν είναι ο μόνος!

Μαζί με το Χρήστο κορόιδεψαν και άλλους χιλιάδες αναπληρωτές που είχαν θέση ακόμα και Διευθυντών πολυθεσίων σχολικών μονάδων και δεν πήραν επιδόματα, καθώς δεν το προβλέπει ο νόμος.

Στην ίδια θέση και οι υπεύθυνοι ολοήμερων και τόσοι άλλοι…

Και ο Γιώργος ξαναλέει: Κανένας αναπληρωτής ποτέ πια να μην ξαναπάρει υπερωρίες. Να υποχρεωθεί το κράτος να προσλάβει εκπαιδευτικούς… Δεν γίνεται να έχουμε τόσο ελαστικό ωράριο και να μην πληρωνόμαστε κιόλας…

Εγώ θα ήθελα να επισημαίνω το θέμα τόσο στη ΔΟΕ, όσο και στους Συλλόγους Αναπληρωτών που συναντούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Θα πρέπει να μπει επιτακτικά το θέμα. Να πληρωθούν τα οφειλόμενα… Και αν δεν εξασφαλιστούν του χρόνου χρήματα υπερωριών ή επιδομάτων θέσεων όλο οι αναπληρωτές να απέχουν και από υπερωρίες και από θέσεις ευθύνης!

Ως εδώ…

(ΥΓ: Κανένας Διευθυντής Σχολείου ή κανένα ΠΥΣΠΕ δεν μπορεί να αναθέσει υπερωρίες ή θέση ευθύνης σε αναπληρωτή, εφόσον δεν αμείβεται για τις υπερωρίες ή για τη θέση. Να το τεκμηριώσει καλύτερα η νομική σύμβουλος της ΔΟΕ και το Σεπτέμβρη να μπουν καλά αρματωμένοι και ενημερωμένοι στα σχολεία τους)

Loading...
  • europalso

    ideascentral