Χιλιάδες αναπληρωτές θα προσληφθούν το Σεπτέμβριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/08/2014 - 10:16 | Author: Newsroom

altΠεπεισμένος ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα δηλώνει ο υπουργός Παιδείας. Το υπουργείο, όπως έχει γράψει το news.gr, έχει εξασφαλίσει 19.500 πιστώσεις, που επαρκούν για την κάλυψη σχεδόν του 90% των αναγκών του.

Το υπόλοιπο 10% θα καλυφθεί με τη διεύρυνση των αναθέσεων, όπως δήλωσε για ακόμη μια φορά στο ΜΕGA ο κ. Λοβέρδος.

Πλέον το υπουργείο Παιδείας έχει εικόνα του αριθμού των κενών και φυσικά γνωρίζει και τις διαθέσιμες πιστώσεις. Η Α’ φάση αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη, αν όντως το υπουργείο επιθυμεί να μην υπάρξει ούτε ένα σχολείο με κενά εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να καλυφθεί ο μεγάλος όγκος των κενών μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι το 2012 οι προσλήψεις αναπληρωτών της Α’ φάσης, χωρίς να υπολογίζεται η Ειδική Αγωγή, είχαν φθάσει σχεδόν τις 5.000, με μικρότερο όμως αριθμό κενών συγκριτικά με το νέο σχολικό έτος. Το γεγονός ότι τα 12.000 κενά, σύμφωνα και με δηλώσεις του κ. Δερμεντζόπουλου στο ΒΗΜΑ, είναι πάγια, δίνει μια πρώτη εικόνα για τον αριθμό των αναπληρωτών που αναμένεται να κληθούν στην πρώτη φάση.

Όσον αφορά την Α’ φάση των προσλήψεων, αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, ώστε οι εκπαιδευτικοί με βάση και το περιθώριο των τριών ημερών που θα τους δοθεί για την παρουσίαση τους να βρίσκονται στα σχολεία την ημέρα του αγιασμού.

Ο υπουργός Παιδείας έδωσε από το ΜΕGA την πληροφορία ότι φέτος οι αποσπάσεις θα είναι μειωμένες κατά 800-1.000 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ για τα ολοήμερα σχολεία δήλωσε ότι ο στόχος είναι να λειτουργήσουν από την έναρξη του σχολικού έτους και απέδωσε τα περσινά προβλήματα στους πολλούς γύρους αποσπάσεων που έφθασαν μέχρι και το Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να μένουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral