Χαμός με την αναμόρφωση των Πινάκων… Έγγραφο ΔΟΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/01/2015 - 17:56 | Author: Newsroom

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στο υπουργείο παιδείας η έγκριτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 890 προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου και τις 28 μειωμένου.

Σήμερα ,επίσης, θα ανακοινωθούν οι αναμορφωμένοι πίνακες αναπληρωτών.

Για το θέμα της αναπροσαρμογής των πινάκων ενημέρωσα ήδη το Δ.Σ.της ΔΟΕ ,το οποίο θα κάνει παρέμβαση για να ισχύσει η ρύθμιση από την επόμενη σχολική χρονιά κι όχι από τώρα.

Η απάντηση του υπουργείου παιδείας στο ερώτημά μου,πώς έγιναν οι προσλήψεις στις 30 του Δεκέμβρη 2014 χωρίς αναμόρφωση των πινάκων ενώ ο Ν4316 έχει ΦΕΚ στις 24 Δεκέμβρη,ήταν πως το σύστημα είχε ” τρέξει” νωρίτερα ,πριν τη δημοσίευση του νόμου.

Προφανώς και η απάντηση αυτή δεν ευσταθεί ,αφού οι προσλήψεις αυτές υπογράφηκαν μετά τη δημοσίευση του νόμου 4316.

Γι αυτό και το υπουργείο παιδείας θα πρέπει και τις 918 προσλήψεις να τις κάνει με τους υπάρχοντες πίνακες και οι αναμορφωμένοι να ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.Αυτή είναι η πιο δίκαιη λύση. Δεν μπορεί 18000 προσλήψεις αναπληρωτών ,ως τώρα,να έχουν γίνει με τους ισχύοντες πίνακες και οι 918 να γίνουν με άλλο σύστημα ,στη μέση της χρονιάς.

…………………………………………………………………………………………….

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, πριν λίγο,παρελήφθη από το υπουργείο παιδείας η εγκριτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τις 918 προσλήψεις αναπληρωτών. Σήμερα θα βγουν οι αναμορφωμένοι πίνακες και ως την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα γίνουν οι ενστάσεις.Αμέσως μετά ,την ίδια μέρα ,θα γίνουν οι προσλήψεις.

Η κατανομή, ανά ειδικότητα,θα γίνει αύριο.

ΕΓΓΡΑΦΟ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ

facebook.com/d.mpratis

DOE

Loading...
  • europalso

    ideascentral