Χαιρετισμός του Κ. Ζουράρι στο Μαθητικό Φεστιβάλ για το Έτος Αριστοτέλη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/12/2016 - 15:37 | Author: Newsroom

16-12-16 Χαιρετισμός του Κ. Ζουράρι στο Μαθητικό Φεστιβάλ για το Έτος Αριστοτέλη

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Μαθητικού Φεστιβάλ για την συμπλήρωση 2400 χρόνων από την γέννηση του Αριστοτέλη, το οποίο έλαβε χώρα στην αίθουσα Jacqeline de Romilly, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, o Υφυπουργός Κ. Ζουράρις κατόπιν προσκλήσεως της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χωρίο από το έργο του Σταγειρίτη φιλοσόφου που φέρει τον τίτλο «Περί ερμηνείας» και ανέδειξε για άλλη μια φορά την διαχρονική αξία της Αριστοτελικής Λογικής ως εργαλείο επίλυσης προβλημάτων στον σύγχρονο κόσμο. Χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός έκανε λόγο για το μείζον θέμα της διεκδίκησης του ονόματος Μακεδονία από το κράτος των Σκοπίων, γεγονός το οποίο καθίσταται παράλογο εξεταζόμενο υπό το πρίσμα του Αριστοτελικού σχήματος της ‘καταφάσεως και της αποφάσεως ή αρνήσεως’ όπως θα λέγαμε σήμερα.

Τέλος ο Υφυπουργός δεν παρέλειψε να εξάρει τη συμβολή του προκατόχου του Θ. Πελεγρίνη στην διάδοση του Αριστοτελικού έργου αλλά και της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης συνολικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Loading...
  • europalso

    ideascentral