ΒΟΥΛΗ: Παραιτήσεις μελών της διοίκησης της ΑΣΠΑΙΤΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/04/2016 - 18:47 | Author: Newsroom

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βουλευτής Λαρίσης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Παραιτήσεις μελών της διοίκησης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)

Αθήνα, 4 Απριλίου 2016

Τον Αύγουστο του 2015 ο τ.

Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς προχώρησε στο διορισμό νέας Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ. Παραδόξως, πολύ σύντομα μετά την τοποθέτηση της νέας Διοικούσας, άρχισαν οι διαδοχικές παραιτήσεις των μελών της. Έτσι, ο Αντιπρόεδρός της Γεώργιος Λυκουριώτης παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και λίγο αργότερα, το Φεβρουάριο του 2016, παραιτήθηκαν πρώτα ο Γραμματέας της Μιχάλης Καραμπίνης και ακολούθως ο Πρόεδρός της Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η επιστολή παραίτησης του Μ. Καραμπίνη, όπως αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα, κάνει λόγο για «ανεκδιήγητη στάση κατ’ επίφαση συνδικαλιστικών παραγόντων» οι οποίοι θέτουν εμπόδια στην ομαλή διοικητική λειτουργία της Σχολής.

Επίσης επιστολή μελών του διδακτικού προσωπικού της ΑΣΠΑΙΤΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, που δημοσιεύθηκε, με αίτημα την άμεση αντικατάσταση όλων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα προβλήματα της Σχολής έχουν ενταθεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοικούσας Επιτροπής και ότι διαφαίνεται πλέον το ανέφικτο της ομαλής λειτουργίας της.

Οι παραιτήσεις και οι καταγγελίες γεννούν έντονη απορία και απαιτούνται οι αναγκαίες διασαφηνίσεις. Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Γιατί παραιτήθηκαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ; Παρακαλούμε να κατατεθούν οι επιστολές παραίτησής τους.
  2. Ποιοι είναι οι «κατ’ επίφαση συνδικαλιστικοί παράγοντες» που δρουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ και φαίνεται ότι εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της σχολής;
  3. Ποια άλλα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η ΑΣΠΑΙΤΕ που καθιστούν ανέφικτη την ομαλή λειτουργία της, όπως φέρονται να αναφέρουν μέλη του διδακτικού προσωπικού της;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Θεόδωρος Φορτσάκης Μάξιμος Χαρακόπουλος

Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Βουλευτής Λαρίσης ΝΔ

Loading...
  • europalso

    ideascentral