Βουλή Οι πρώτες γραπτές απαντήσεις του Υπ Παιδείας για τα κενά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/10/2015 - 13:49 | Author: Newsroom

Βουλή Οι πρώτες γραπτές απαντήσεις του Υπ Παιδείας για τα κενά

Δόθηκαν οι πρώτες γραπτές απαντήσεις του υπουργού Παιδείας για τα κενά στη Βουλή.

Σε αυτές τονίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε εγκαίρως τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για τη σύνταξη προσωρινών πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών όμως μετά από αίτησης αναστολής εκτέλεσης της πρώτης πρόσκλησης ενώπιον του ΣτΕ από υποψήφιους αναπληρωτές, το Τμήμα Αναστολών του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου ανέστειλε την εκτέλεση της οικείας πρόσκλησης και διέταξε τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.

Σε εκτέλεση της εν λόγω απόφασης εκδόθηκαν σχετικές Προσκλήσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων. Κατόπιν των ανωτέρω, επαναλήφθηκε η διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων για όλους τους υποψηφίους αναπληρωτές και ως εκ τούτου καθυστέρησε η σύνταξη των πινάκων και κατά λογική συνέπεια και των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών των αρχικών Φάσεων πρόσληψης.

Όσον αφορά ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τις ελλείψεις σε Κορινθία και Αχαΐα ο υπουργός ενημερώνει ότι στην Κορινθία πραγματοποιήθηκαν 230 προσλήψεις στην Α/θμια, και στην Αχαΐα 210, δίνοντας στοιχεία ανά ειδικότητα.

Επίσης γνωστοποιείται ότι κατά τη 2η φάση πρόσληψης και στις δυο περιοχές καλύφθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι αρμοδίως δηλωθείσες(μέσω myschool) λειτουργικές ανάγκες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

Στο τέλος των απαντήσεων (απάντηση 1η ,απάντηση 2η ) αναφέρεται ότι το Υπουργείο, σύμφωνα με τις πιστώσεις που έχουν εγκριθεί με δεδομένη την ασκούμενη συσταλτική δημοσιονομική πολιτική λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια, ούτως ώστε να μην παρουσιάζονται ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό ούτε στην αρχή αλλά ούτε και στη διάρκεια του σχολικού έτους και να εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Καλόγηρος Βασίλειος

newsbeast.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral