• ΒΟΥΛΗ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/03/2016 - 11:16 | Author: Newsroom

  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βουλευτής Λαρίσης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κύριο Νίκο Φίλη

  Θέμα: Άμεση λειτουργία του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

  Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016

  Με την υπ’ αρ.

  3183/15-2-2016 ερώτησή μας με θέμα «Άτυπη κατάργηση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας» θέσαμε στον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη το ζήτημα της μη λειτουργίας του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η ερώτησή μας παραμένει αναπάντητη, παρά το ότι έχει παρέλθει το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό της Βουλής χρονικό διάστημα, εντός του οποίου ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει να απαντήσει. Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονο προβληματισμό σχετικά με το λόγο της μη απάντησης, που ενισχύεται από την καταγγελία ότι οι παράνομες συμπεριφορές στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας εξακολουθούν να εκδηλώνονται, με τη σύμπραξη του Υπουργείου Παιδείας. Η πλέον χαρακτηριστική και πρόσφατη φαίνεται ότι είναι η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ιδρύματος, που, όπως καταγγέλλεται, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από το Συμβούλιο του ιδρύματος.

  Η κατάσταση αυτή δεν περιποιεί τιμή στο Υπουργείο Παιδείας και εμπεδώνει την πεποίθηση ότι η ανοχή του οφείλεται στην ιδεοληψία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενάντια στα Συμβούλια του Ιδρύματος, που μέχρι σήμερα έχει επανειλημμένως στοχοποιήσει. Η εκάστοτε κυβέρνηση όμως δεν είναι υπεράνω του νόμου, τον οποίο οφείλει να εφαρμόζει. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στην περίπτωση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει.

  Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

  Πρόκειται το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει αμέσως για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και την επακόλουθη λειτουργία του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας;

  Οι ερωτώντες Βουλευτές

  Θεόδωρος Φορτσάκης Μάξιμος Χαρακόπουλος

  Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ Βουλευτής Λαρίσης ΝΔ

  Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...