Βουλή Ερώτηση για την μισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν από το 2012 και μετά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/05/2015 - 18:50 | Author: Newsroom

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν από το 2012 και μετά.

Την περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που ο λαός μας και κατά συνέπεια το σχολείο δέχεται μια πρωτόγνωρη επίθεση, οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί σοβαρή μείωση των αποδοχών τους. Με την εφαρμογή του “νέου μισθολογίου” το Νοέμβριο του 2011 και το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων από τότε οι εκπαιδευτικοί μένουν καθηλωμένοι στους πετσοκομμένους μισθούς.

Ακόμη πιο έντονο είναι το πρόβλημα για τους εκπαιδευτικούς (περίπου 500 στον αριθμό) που διορίστηκαν από το Σεπτέμβριο του 2012 και μετά. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, ενώ όταν διορίστηκαν είχαν προϋπηρεσία ετών (έως και δεκαπέντε), αυτή δεν αναγνωρίστηκε (έως 7 έτη αναγνωρίζει ο νόμος) και κατατάχθηκαν στον κατώτατο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο (ΣΤ 0).

Η κατάταξη αυτή έγινε με βάση τη διάταξη του νόμου 4024/2011, σύμφωνα με την οποία η αναγνώριση της προϋπηρεσίας γίνεται μετά τη μονιμοποίηση (διετία).

Για τους διορισθέντες του 2012 έχει πλέον παρέλθει η διετία και έχουν μονιμοποιηθεί.

Ωστόσο, εξακολουθεί και δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προϋπηρεσία τους, καθώς το Υπουργείο Παιδείας απαντά πως είναι παγωμένη οποιαδήποτε μισθολογική εξέλιξη.

Έτσι οι εκπαιδευτικοί αυτοί που στην πλειοψηφία τους υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αναγνωριστεί μισθολογικά η προϋπηρεσία στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν από το 2012 και μετά και να γίνει η κατάταξή τους στο βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που αντιστοιχεί στην προϋπηρεσία τους;

Οι βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης

Σάκης Βαρδαλής

Λιάνα Κανέλλη

Σταύρος Τάσσος

Μανώλης Συντυχάκης

Loading...
  • europalso

    ideascentral