Βουλή : Ερώτηση για τη μονιμοποίηση ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε ευρωπαϊκά προγράμματα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/03/2015 - 11:56 | Author: Newsroom

Τα μέτρα που προτίθεται να πάρει ο υπουργός Παιδείας για τη μονιμοποίηση όλων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών σε όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΔΙΑΠΟΛΙΣ ζητούν να μάθουν μεταξύ των άλλων βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι βουλευτές έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Όπως αναφέρεται στο κείμενο οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών του ΔΙΑΠΟΛΙΣ ήταν άθλιες και αναγκάζονταν να δουλεύουν αποσπασματικά, χωρίς προοπτική, μόνο για συγκεκριμένους μήνες και να λαμβάνουν τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς τους με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και με μεγάλες κρατήσεις.

Η πραγματικότητα είναι η ίδια και για τους εργαζομένους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Πακέτα ωρών διδασκαλία με συμβάσεις έργου και όχι αορίστου χρόνου, που ισοδυναμούν με δουλειά λίγων εβδομάδων έως 3-4 μηνών (ΚΔΒΜ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ), ανασφάλιστη εργασία ή εξαναγκασμός σε μπλοκάκι, πληρωμές μετά από ένα χρόνο από τη λήξη των τμημάτων με κρατήσεις που ξεπερνούν το 20%, μειωμένα ωρομίσθια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, απαγόρευση συμπλήρωσης ωρών και από άλλα προγράμματα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ πέραν του ενός σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στους αντίστοιχους πίνακες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν επίσης να μάθουν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο υπουργός ώστε να παρασχεθεί πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, βιβλιάριο ασθένειας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral