Βόλος: Δικάζονται σήμερα τρεις μαθητές που κατηγορούνται για κακοποίηση συμμαθητή τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/01/2018 - 11:57 | Author: Newsroom

Σε δίκη, η οποία ορίστηκε για σήμερα (κεκλεισμένων των θυρών), έχουν παραπεμφθεί τρεις μαθητές που φέρονται σύμφωνα με καταγγελίες, να προχώρησαν σε κακοποίηση σε βάρος 10χρονου τότε συμμαθητή τους, τον οποίο -σύμφωνα με την καταγγελία του πατριού του 10χρονου- κακοποίησαν και σεξουαλικά χρησιμοποιώντας ξένο αντικείμενο. Πρόκειται, για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, τον Οκτώβριο του 2016, όταν η φερόμενη κακοποίηση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και η Εισαγγελία Βόλου είχε παρέμβει και με απόλυτη μυστικότητα κινήθηκε για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά τις αρχικές καταθέσεις, εναντίον και των τριών μαθητών τάξεων του , που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, σχηματίστηκαν κατηγορίες και παραπέμπονται να δικαστούν σήμερα πλέον, στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.

Οι τρεις μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρεται να τελέστηκαν κατά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται το υλικό που προέκυψε από την προανάκριση, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι ψυχιατρικές εκτιμήσεις, οι εκθέσεις αυτοψίας και κοινωνικής έρευνας, όπως και πλήθος γνωματεύσεων και εγγράφων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλο αυτό το διάστημα οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι μαθητές παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, ήταν και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών και οι γονείς τους. Στις 14 Μαρτίου 2018 οι δάσκαλοι θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018, θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι γονείς των μαθητών που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τον 10χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση

Loading...
  • europalso

    ideascentral