Βιομηχανία των μορίων στις Πανελλήνιες παίζοντας … χόκεϊ !!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/11/2014 - 09:36 | Author: Newsroom

Κάθε χωριό και ομάδα… χόκεϊ στην Αργολίδα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η Στέρνα Αργολίδας είναι οικισμός σε υψόμετρο 180 μ. κοντά στο χωριό Λυρκεία και στην απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει 182 κατοίκους.

Βέβαια, παρότι μικρός οικισμός είχε και ομάδα χόκεϊ επί χόρτου! Γιατί όχι, αν κρίνουμε ότι (αυτό λένε τοπικοί παράγοντες και γονείς) η Αργολίδα είναι…«χοκεομάνα», όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο δημοσιογράφος του argolida.gr κ. Γιώργος Νικολόπουλος. Βεβαίως, μπορεί τα τεκταινόμενα με τα πρωταθλήματα χόκεϊ στα οποία μετέχουν οι μαθητές του Αργους και της ευρύτερης περιοχής να δίνουν λαβή για σκωπτικά σχόλια, όμως πίσω από την πληθώρα αθλητικών σωματείων σε… παράξενα (για την Ελλάδα) αθλήματα, κρύβεται η επιχείρηση που έχουν στήσει κάποιοι με στόχο να πριμοδοτούνται οι «πρωταθλητές» μαθητές με επιπλέον μόρια στις εξετάσεις. Και να βελτιώνουν τη σχολή στην οποία εισάγονται τελικά.Ειδικότερα, «με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Ποια είναι η επίσημη δικαιολογία για την ανάκληση; Ο υφυπουργός Αθλητισμού, που εκλέγεται βουλευτής με τη Ν.Δ. στον νομό Αργολίδας, επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος αριθμός σωματείων. Για τη σύσταση μιας ομοσπονδίας απαιτούνται 20 σωματεία, εκ των οποίων πρέπει να είναι ενεργά τουλάχιστον τα 15. Ακριβώς όπως συνέβη και με άλλες ομοσπονδίες, για τις οποίες υπάρχει η… σφραγίδα τους και κάποιοι επιτήδειοι που διεκδικούσαν και έπαιρναν τις κρατικές επιχορηγήσεις.Βέβαια, για την κατάργηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ ο μικρός αριθμός ενεργών σωματείων μάλλον είναι απλώς η επίσημη δικαιολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Ανδριανός αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των αρμόδιων αρχών επί των καταγγελιών για πρωταθλήματα – «μαϊμού». Ενδεικτικά, στο Πρωτάθλημα Εφήβων για την περίοδο 2009-2010 από το Αργος είχαν δηλωθεί 12 ομάδες χόκεϊ. Από το 2010 έχει να ενημερωθεί και η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ.

Ομως, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Νικολόπουλου αλλά και εκπαιδευτικών που μίλησαν χθες στην «Κ», επιβεβαιώνεται ότι πολλές τουλάχιστον από τις ομάδες αυτές ήταν ανύπαρκτες, και υπήρχαν μόνο στα… χαρτιά και κανείς μαθητής δεν μετείχε. Αντίθετα, ως φαίνεται κάποιοι στο Αργος (αλλά και την Αττική), αξιοποιώντας τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας Χόκεϊ, υποστήριζαν ότι διοργάνωναν «πρωταθλήματα» διαφόρων κατηγοριών αθλητών (εφήβων, κορασίδων κ.ά.). Οι «πρωταθλητές» μαθητές όταν έφθασαν στην Γ΄ Λυκείου, και κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης, ακριβώς λόγω της επίδοσής τους στο…χόκεϊ μοριοδοτούνταν επιπλέον στις πανελλαδικές εξετάσεις, και βελτίωναν την τελική τους κατάταξη στον πίνακα των υποψηφίων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εγγραφή στα εν λόγω σωματεία κόστιζε περί τα 800 ευρώ.

Για τους λόγους αυτούς φέρεται να κατήργησε την ελληνική ομοσπονδία Χόκεϊ ο κ. Ανδριανός, την ίδια στιγμή που οι σχετικές καταγγελίες είχαν φθάσει και στα αυτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, κυβερνητική πηγή ανέφερε χθες στην «Κ» ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής διέταξε έρευνα, ενώ η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Κάποιοι κερδίζουν με παράνομα μέσα και παίζοντας με τα όνειρα των παιδιών. Οι γονείς, όμως, πόσο ικανοποιημένοι είναι καθώς τα όνειρα των παιδιών τους έγιναν πράξη με απάτη;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

………………………………………………………………………………………………………

Μια πολύ σημαντική απόφαση έλαβε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, η εν λόγω ανάκληση δεν έχει να κάνει μόνο με το άθλημα που στην ουσία δεν υφίσταται στην χώρα μας, έχει να κάνει και με την βιομηχανία των μορίων που έπαιρναν μαθητές που “έπαιζαν” χόκεϊ και την απόφαση του την κάνει πιο σημαντική το γεγονός πως είχαμε 4-5 ομάδες και στην Αργολίδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, του θέματος έχει επιληφθεί και ο Λέανδρος Ρακιτζής, πάντως ως φαίνεται η δικαιοσύνη θα έχει πολύ δουλειά με την ομοσπονδία του χόκεϊ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϋ.

http://www.parapolitikaargolida.gr/

………………………………………………………………………………………………………..

Ξέρετε ότι στην Ελλάδα του 2014 νέοι αθλούνται στο χόκεϊ επί χόρτου; Ένα Ολυμπιακό άθλημα τόσο δημοφιλές που η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας έχει να ενημερωθεί από το 2011.

Θα μου πείτε, τι σχέση έχουν αυτά με την εκπαίδευση; Μα, φυσικά, την επιδότηση της βαθμολογίας νέων και κορασίδων στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Εδώ και δέκα περίπου χρόνια -από τους Ολυμπιακούς του 2004- έχει στηθεί μια νομότυπη επιχείρηση όπου γονείς που ενδιαφέρονται για τα βλαστάρια τους τα γράφουν σε ομάδες χόκεϊ επί χόρτου από το Γυμνάσιο, φυσικά με το αζημίωτο. Περνώντας τα λυκειακά χρόνια βρίσκονται με ένα πρωτάθλημα στα χέρια χωρίς να έχουν δει μπάλα ή μπαστούνι του χόκεϊ. Πόσες ομάδες συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα; Δυο-τρεις από το Άργος του νομού Αργολίδας και άλλες τόσες από μεγάλο Ιδιωτικό της Αθήνας. Μάλιστα, οι μισές ομάδες απαρτίζονται από τις κορασίδες και οι άλλες μισές από τις μαμάδες τους! Στο τέλος ο εκάστοτε υπουργός, γιατί έχουν περάσει πολλοί σε αυτή τη δεκαετία, υπογράφει την επιδότηση της βαθμολογίας λίγο στα μουλωχτά, περί το τέλος Οκτωβρίου.

Ντροπή για τα παιδιά του χόκεϊ που τολμούν να κοιτάζουν στα μάτια τους συμμαθητές τους που παλεύουν χωρίς δεκανίκια. Ντροπή για τους γονιούς που μαθαίνουν στο παιδιά τους τη λαμογιά. Ντροπή για τους γραμματείς των υπουργών Παιδείας που εκθέτουν έτσι τους προϊσταμένους τους (γιατί δεν πιστεύω ότι ο εκάστοτε υπουργός έχει γνώση)

Υ.Γ.: Παρακαλώ, δημοσιεύστε την επιστολή μου. Υπάρχουν και παιδιά που αγωνίζονται τίμια.

protagon.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral