Βελτιωτικές ρυθμίσεις για αναπληρωτές στο πολυνομοσχέδιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/03/2015 - 14:43 | Author: Newsroom

Βελτιωτικές ρυθμίσεις που θα αφορούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με ενημέρωση του news.

gr.

Μέσα στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το 2010 και έπειτα, χρονολογία κατά την οποία οι πίνακες έπαψαν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας.

Μια από τις ρυθμίσεις που θα εμπεριέχονται θα αφορά και τις άδειες μητρότητας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ως γνωστό λαμβάνουν μόνο 119 ημερολογιακές μέρες άδειας δηλαδή οκτώ (8) εβδομάδες πριν από την πιθανή ημέρα τοκετού και εννέα (9) εβδομάδες μετά, καθώς η εξάμηνη (6μηνη) άδεια προστασίας της μητρότητας που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 142 του Ν.3655/2008 αφορά σε υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και δεν εφαρμόζεται στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε ότι το παραπάνω ήταν από τα πρώτα θέματα που είχε θέσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Μαρία Σπανού στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη ο οποίος είχε αναγνωρίσει ότι οι αναπληρωτές αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας στο πιο πάνω θέμα.

Ενδεχομένως στο πολυνομοσχέδιο να περιλαμβάνεται και η άρση της ποινής του διετούς αποκλεισμού για τους αναπληρωτές που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης ήταν θετικός στο πιο πάνω αίτημα όπως φάνηκε από τη συνάντηση με το Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ενώ και η ΔΟΕ αναφέρει ότι υπήρξε θετική διάθεση δίχως βέβαια καμία δέσμευση.

Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...
  • europalso

    ideascentral