Βέλη κατά της διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου από διδάσκοντες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2016 - 12:30 | Author: Newsroom

Το (ΕΑΠ) αυξάνει τις θέσεις στα προγράμματά του, την ίδια στιγμή που οι διδάσκοντες μιλούν για προβληματική κατάσταση και βάλλουν κατά της διοίκησης. Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων Ν.Δ., Θεόδωρος Φορτσάκης, ζητώντας την τοποθέτηση του νέου υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ειδικότερα, φέτος, η διοίκηση του ΕΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντική αύξηση του αριθμού των θέσεων ανά πρόγραμμα σπουδών –συνολικά 6 προπτυχιακά και τα 24 μεταπτυχιακά–, η οποία μάλιστα φθάνει έως και το 300% σε κάποια, όπως για τις Φυσικές Επιστήμες και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Συνολικά, φέτος θα διατεθούν 6.660 θέσεις για τα έξι προπτυχιακά προγράμματα (έναντι 4.640 πέρυσι) και 6.545 θέσεις για τα 24 μεταπτυχιακά (έναντι 5.260 πέρυσι). Εάν η ζήτηση είναι υψηλότερη των θέσεων θα γίνει κλήρωση, όπως ίσχυε έως και πέρυσι.

Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης, με στόχο να «φιλτραρισθούν» οι αιτήσεις και να υποβάλουν εκείνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται να φοιτήσουν, η διοίκηση ζητεί για πρώτη φορά φέτος από όσους καταθέσουν αίτηση να καταβάλουν 50 ευρώ ως προκαταβολή των διδάκτρων.

Το ποσό θα επιστραφεί εφόσον ο υποψήφιος δεν επιλεγεί. Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ο Ενιαίος Φορέας Μελών ΔΕΠ, όπως αναφέρει ο κ. Φορτσάκης, έχει καταγγείλει την ελλιπή εκπροσώπηση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ στις συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, τη δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών και τη μεταβολή του αριθμού των φοιτητών, αλλά και τις αναθέσεις έργου σε εκπαιδευτικό kathimerini.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral