Βάσεις 2016: Πού θα πέσουν και πού θα ανέβουν – Τα Πεδία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/06/2016 - 00:36 | Author: Newsroom

Πώση θα παρουσιάσουν οι Βάσεις 2016 για δεκάδες σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ φέτος, όπως, για παράδειγμα, στις παιδαγωγικές σχολές, όπου πολλοί υποψήφιοι θα εισαχθούν με μόλις 10.000 μόρια, αλλά και σε τμήματα Οικονομίας και Πληροφορικής, όπου οι βάσεις θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία.

Στον αντίποδα, άνοδος των βάσεων αναμένεται σε πρωτοκλασάτες σχολές, όπως ιατρικές, οδοντιατρικές και κτηνιατρικές, ενώ ανοδικά ή στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν νομικές, ψυχολογίας και πολυτεχνικές εξαιτίας των ευκολότερων θεμάτων σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» στο πρώτο επιστημονικό πεδίο οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα ανέβουν οι βάσεις στη Νομική, στα ΜΜΕ και στις σχολές ψυχολογίας. Στις υπόλοιπες σχολές πιθανότατα οι βάσεις θα παραμείνουν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο οι σχολές υψηλής ζήτησης θα παρουσιάσουν αύξηση των μορίων, ενώ τα μαθηματικά και η φυσική παίζουν ρυθμιστικό ρόλο, αφού οι επιδόσεις των μαθητών είναι καλύτερες από το προηγούμενο έτος.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο τα θέματα ήταν ευκολότερα συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη και όπως είναι λογικό θα αυξηθούν οι αριστούχοι. Οι Βάσεις στις ιατρικές σχολές θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις αναμένεται να κατρακυλήσουν, αφού το έχουν επιλέξει λίγοι υποψήφιοι.

Πτώση θα σημειώσουν οι Βάσεις 2016 και στις Οικονομικές σχολές του πέμπτου επιστημονικού πεδίου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι βάσεις θα σημειώσουν πτώση στις σχολές της Περιφέρειας.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral