Β. Παληγιάννης: Είναι αναξιόπιστος ο τρόπος υπολογισμού των κενών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/08/2016 - 15:27 | Author: Newsroom

Παληγιάννης Βασίλειος Σχόλια για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. Αναξιόπιστος ο τρόπος υπολογισμού των κενών

Ολοκληρώθηκε χθες 3-8-2016 η διαδικασία της α’ φάσης των εκπαιδευτικών από σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. και σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.-Κ.Ε.Δ.Δ.Υ..

Οι αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τα ΄΄κουτσουρεμένα΄΄ κενά που προσδιόρισαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές. Το σίγουρο είναι πως ο υπολογισμός των κενών δεν έγινε με τα ίδια κριτήρια ούτε από τους Δ/ντές Εκπαίδευσης ούτε κι από τους Περιφερειακούς Δ/ντές.

Ως αιρετός εκπρόσωπος στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. διαφώνησα με τον αριθμό των κενών που σαφώς ήταν λιγότερα από τα πραγματικά και δημιούργησαν εύλογα ερωτηματικά ως προς τον υπολογισμό τους.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης της Αχαΐας έδωσε 79 κενά Π.Ε.70, ενώ ο Περιφερειακός Δ/ντής 0.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα. Η αξιοπιστία και η εγκυρότητα ως προς τον υπολογισμό των κενών πήγαν ”περίπατο”.

Από τις 3.984 αιτήσεις για τη Γενική Εκπαίδευση, ικανοποιήθηκαν 2.162, ποσοστό 54%. Οι 772 από τις παραπάνω αποσπάσεις ήταν κατά προτεραιότητα.

Από τις 102 αιτήσεις για Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., ικανοποιήθηκαν 56 ποσοστό 55% κι από τις 107 αιτήσεις για Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ικανοποιήθηκαν 94 ποσοστό 88%.

Οι αποσπάσεις έγιναν με μοριοδότηση. Όσοι πιστεύουν πως ”αδικήθηκαν”, μπορούν να κάνουν ένσταση.

Πολλοί συνάδελφοί μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (70% αναπηρία) ή σοβαρά οικογενειακά προβλήματα δεν αποσπάστηκαν.

Επειδή πιστεύω πως υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης κι άλλων αιτήσεων, θεωρώ ως δεδομένη τη β’ φάση αποσπάσεων που πρέπει να γίνει έως το τέλος Αυγούστου.

Οι αποσπάσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανθρωπιά. Οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως την εκπαίδευση.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους που εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral