Β ΕΛΜΕ Έβρου: Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από τις 30/6/2010 και μετά !!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/08/2014 - 01:12 | Author: Newsroom

Β ΕΛΜΕ Έβρου: Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από τις 30/6/2010 και μετά !!
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι:
Για το ζήτημα της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τις τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς σας.

Γνωρίζουμε ότι με τον Ν.3848 του 2010 οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών σταμάτησαν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου του 2010. Δεν μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε τα δεδομένα αυτά εκ των υστέρων καθώς αυτό θα ήταν αδικία». «Διαπιστώνω πως όλοι οι φορείς και όσα κόμματα πήραν τον λόγο, προτείνουν να ξεκλειδώσουν οι πίνακες του 2010. Θα το κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ».

Και ρωτάμε ευθέως κύριοι της πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας:

Το να ανοίξετε τους πίνακες από το 2014-2015 και μετά, αφήνοντας 4 χρόνια προϋπηρεσίας εκτός, είναι δίκαιο; Έχετε υπολογίσει ή έστω αναρωτηθεί για το ψυχικό και οικονομικό κόστος όλων αυτών των εκπαιδευτικών που τα τελευταία τέσσερα χρόνια διέλυσαν τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους τρέχοντας σε όλη την ακριτική Ελλάδα, καλύπτοντας τα χιλιάδες κενά στα σχολεία; Η απάντησή σας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ποια είναι κύριοι Υπουργοί; «Κακώς εργαστήκατε και προσφέρατε τις υπηρεσίες σας όλο αυτό το διάστημα»;
To να συζητάτε με τους αρμόδιους φορείς για να καταλήξετε στην καλύτερη λύση για το θέμα αυτό, να σας δηλώνουν όλοι ότι πρέπει να ανοίξουν οι πίνακες από το 2010 και μετά κι εσείς να υιοθετείτε τη συγκεκριμένη θέση που ουσιαστικά θέλει τους πίνακες να ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τη χρονιά, είναι δίκαιο; Για ποιον λόγο πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται εις βάρος μας τα τελευταία ίχνη του ν.3848; Για ποιον λόγο η περίφημη «μεταβατική περίοδος» της κ. Διαμαντοπούλου στοίχειωσε αφήνοντας τα σχολεία χωρίς καθηγητές;
Για ποια ακριβώς δικαιοσύνη μιλάτε;
Το να μετρά η προϋπηρεσία από το 2014 και μετά διαγράφοντας την περίοδο 2010-2014 είναι από τρελό ως παρανοϊκό! Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα του μνημονίου η λογική και το δίκαιο δεν ισχύουν.
Ζητάμε:
Την κατάργηση του ν. 3848/2010 που έχει διαλύσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα
Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από τις 30/6/2010 και μετά
Επιτέλους σταματήστε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και να παίζετε με τις ζωές μας!!!
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral