Τρίτη τάξη Λυκείου κάνει μόνο δύο ώρες μάθημα γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/10/2017 - 09:51 | Author: Newsroom

Με αντιδρούν οι 64 μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου στον Λαιμό Πρεσπών στις τεράστιες ελλείψεις καθηγητών σε βασικά μαθήματα του τους.

Τα κενά στις γυμνασιακές και λυκειακές τάξεις αθροίζονται σε περίπου 72 ώρες και εντοπίζονται περισσότερο στα μαθηματικά, τη φυσική, τη βιολογία και την πληροφορική.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μιχάλης Πετράκος, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, «χθες η Γ’ Λυκείου έκανε μόλις δύο ώρες μάθημα, αφού δεν υπήρχαν οι εκπαιδευτικοί να διδάξουν βασικά μαθήματα. Τα παιδιά μας δεν έχουν τη δυνατότητα της εξωσχολικής βοήθειας του φροντιστηρίου και ό,τι καταφέρνουν γίνεται μέσα από το σχολείο» σημείωσε.

Ο δήμαρχος της Πρέσπας, Παναγιώτης Πασχαλίδης, δήλωσε ότι εδώ και καιρό έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία της εκπαίδευσης για τις ελλείψεις στο σχολείο και παρατήρησε ότι «σε κάθε έναρξη του σχολικού έτους παρουσιάζονται προβλήματα έγκαιρης έλευσης εκπαιδευτικού προσωπικού». Επισήμανε ότι από τις 13 οργανικές θέσεις καθηγητών του σχολείου οι περισσότεροι σε κάθε έναρξη του σχολικού έτους φεύγουν με αποσπάσεις ή απουσιάζουν λόγω ασθένειας.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τονίζει ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μπαίνουν αύριο στον δεύτερο χαμένο μήνα μαθημάτων, και ότι στο τέλος της χρονιάς θα δώσουν εξετάσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους συμμαθητές τους από όλη τη χώρα ζητώντας την άμεση κάλυψη όλων των κενών του σχολείου.

 

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Παύλος Ιωάννου, δήλωσε ότι μόλις χθες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών, τόνισε ότι σήμερα ορίσθηκαν τρεις αναπληρωτές για το σχολείο του Λαιμού Πρεσπών στις ειδικότητες των μαθηματικών, της φυσικής και της βιολογίας και ανέφερε: «Θα γίνει η τοποθέτησή τους στο σχολείο με ταυτόχρονη ανάληψη υπηρεσίας και από αύριο θα μπορούν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους».

Όπως εξήγησε, με τις παραπάνω τοποθετήσεις δεν θα υπάρχει κανένα πια πρόβλημα στο ακριτικό σχολείο της Πρέσπας και «όσες μικροελλείψεις παρατηρηθούν στην συνέχεια σε θα τις επιλύσουμε σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral