Τόσο τους νοιάζονται…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/01/2016 - 17:37 | Author: Newsroom

Ως μείζον πρόβλημα εντόπισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, μιλώντας την Τετάρτη σε πρωινή εκπομπή του MEGA, την πληθώρα νέων επιστημόνων, διδακτόρων κ.ο.κ.

που μένουν άνεργοι, μεταναστεύουν, δεν μπορούν να απορροφηθούν στα ελληνικά ΑΕΙ κ.τ.λ. Πρόκειται για μια διαπίστωση που την ακούμε συνέχεια από τις τελευταίες κυβερνήσεις, από τον καιρό της υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αννας Διαμαντοπούλου. Κι ενώ όλοι από τότε μέχρι τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα γι’ αυτά τα νέα παιδιά, οι διέξοδοι που τους δίνουν είναι σε ερευνητικά προγράμματα με ημερομηνία λήξης, είτε σε νεοφυείς επιχειρήσεις και τεχνοβλαστούς, αν έχουν βέβαια το κεφάλαιο για να ξεκινήσουν τέτοιες.

Και τώρα η παρούσα κυβέρνηση τι καινούριο φέρνει για να αξιοποιηθεί αυτό το δυναμικό; Θεσπίζει, με το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τους «Ερευνητικούς Συνεργάτες» και τους «μεταδιδάκτορες» για να δουλεύουν με ψίχουλα στα ΑΕΙ και να εναλλάσσονται ο ένας στη θέση του άλλου με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μειωμένα δικαιώματα…

rizospastis.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral