Το Τριετές Σχέδιο για την Παιδεία στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/11/2016 - 07:20 | Author: Newsroom

Για ακόμη μια φορά τέθηκε από πλευράς τεχνικών κλιμακίων το ζήτημα της απόσυρσης της διάταξης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ο Κ. Γαβρόγλου επαναδιατύπωσε τη θέση ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή

Το Τριετές Σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία που δημοσίευσε η «Αυγή» της περασμένης Κυριακής βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών σήμερα. Ο Κώστας Γαβρόγλου παραβρέθηκε στις διαπραγματεύσεις αυτή τη φορά με την ιδιότητα του νέου υπουργού Παιδείας -ήταν παρών ωστόσο όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σημειωτέον, δεν έγινε σήμερα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών, καθώς η συζήτηση αφιερώθηκε σε τεχνικά ζητήματα, κυρίως επί των χρονοδιαγραμμάτων του τριετούς πλάνου.

Ακόμη συζητήθηκε η σύνταξη σύμβασης με τον ΟΟΣΑ, προκειμένου να αναλάβει μία επικαιροποιημένη μελέτη για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Η ελληνική πλευρά έχει πολλές φορές διατυπώσει την επιθυμία αυτή, ώστε όποιες μεταρρυθμιστικές εισηγήσεις να βασίζονται στην εικόνα του εκπαιδευτικού συστήματος σήμερα.

Τέλος, για ακόμη μια φορά τέθηκε από πλευράς τεχνικών κλιμακίων το ζήτημα της απόσυρσης της διάταξης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, που αφορά τον περιορισμό και έλεγχο των απολύσεων εκπαιδευτικών. Ο Κ. Γαβρόγλου επαναδιατύπωσε τη θέση ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, αφού πριν και την ψήφιση του νόμου υπήρξε ευρεία συζήτηση και συμφωνία με τους Θεσμούς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral