Το σχέδιο του Υπ Παιδείας για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία με ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/11/2014 - 09:40 | Author: Newsroom

Λεφτά (δεν) υπάρχουν. Εκπαιδευτικούς, που δεν θα πληρώνονται ψάχνει o Λοβέρδος

Αποκαλύφθηκε το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Σκέψεις για διδασκαλία με αντάλλαγμα περισσότερα μόρια

Εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα δεχτούν να εργαστούν… δωρεάν προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1.100 κενές θέσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία της χώρας εξετάζει να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις.

Η λύση αυτή εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.

“Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια” τονίζει ο κ. Λοβέρδος, και συμπληρώνει: “Αξεπέραστο το πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; προσπαθώ κατ’αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν οι προσλήψεις”.

Σημειώνεται ότι ο Α. Λοβέρδος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή νέου ΑΣΕΠ του χρόνου για 10.000-15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, κάτι που είναι μεν πιθανό, αλλά όχι και σίγουρο ακόμα.

news247.gr

Ο Λοβέρδος ψάχνει εκπαιδευτικούς να εργαστούν δωρεάν!

news.gr

Εκπαιδευτικούς πρόθυμους να εργαστούν δωρεάν αναζητεί ο Ανδρέας Λοβέρδος για την κάλυψη των 1.100 περίπου κενών θέσεων, που έχει υπολογιστεί ότι υπάρχουν στα σχολεία όλης της χώρας.

Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.

Το μόνο τους αντάλλαγμα θα είναι μια εξτρά μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα”, η λύση αυτή εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν, παρά το “πάγωμα” αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.

“Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια”, λέει ο κ. Λοβέρδος.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral