Το ΣΤΕ φταίει, λέει το Υπουργείο Παιδείας τώρα, αλλά το πρόβλημα είναι πολιτικό!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/04/2016 - 23:25 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Μετατόπιση ευθυνών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του σχετικά με τον προσωρινό τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών.

Μόνο που ο κ. Φίλης ξεχνά ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει νόμους και δεν παίρνει πολιτικές αποφάσεις. Και η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου έχει θέση πολιτικής απόφασης, όμοιας με αυτής της Διαμαντοπούλου του 2010 που υλοποιήθηκε με τον 3848/2010 και που έφερε τόσα δεινά στην εκπαίδευση…

Ο σάλος και ο χαμός που προκάλεσε στους αναπληρωτές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας με τις αποφάσεις της και με τους λάθος χειρισμούς της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οδήγησαν και οδηγούν τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Δεν μπορώ να χωνέψω ότι ένα δικαστήριο έβγαλε απόφαση για ένα ΑΣΕΠ που μετά το 2010 δεν υπήρχε, αφού είχε χρονικό ορίζοντα διετίας από τη μια και από την άλλη ο ν. 3848/2010 τον είχε και τυπικά καταργήσει με το πάγωμα των διορισμών.

Το «…συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις» του ΣτΕ, που πάνω του κρεμάστηκε ολόκληρος Φίλης για να ανοίξει δήθεν υποτίθεται έγκαιρα τα σχολεία το Σεπτέμβρη, δεν πείθει κανένα.

Το ζήτημα λοιπόν είναι πολιτικό και ως πολιτικό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί…

Χρειάζεται πολιτική απόφαση με μόνο γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη που έχει πιστοποιηθεί στα νησιά και στις βουνοκορφές του τόπου μας και όχι στις αίθουσες των φροντιστηρίων…

Χρειάζεται πολιτική απόφαση για τη δικαίωση όλων όσων στήριξαν το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια και που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του!

Μια πραγματικά αριστερή κυβέρνηση θα προχωρούσε σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, καλύπτοντας τα κενά των σχολείων του τόπου, βγάζοντας από την ομηρία χιλιάδες σχολεία και εκπαιδευτικούς και συμμορφούμενη με τις απαιτήσεις των λαϊκών στρωμάτων που την εξέλεξαν…

Αυτό βέβαια θα μπορούσε να το κάνει μόνο μια πραγματική Αριστερή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση αγώνων και συγκρούσεων και όχι η «αριστερά» των προσκυνημένων…

(ΥΓ: Μου γράφουν κάποιοι να συνετιστώ και να ακολουθήσω την «νήσσαν» που ποιούν άλλοι συνδικαλιστές… Δεν το έκανα ποτέ μου και θα το κάνω τώρα; Τριανταπέντε χρόνια στο σανίδι μου έμαθαν να σκέφτομαι ελεύθερα, να εκφράζομαι ελεύθερα και αυτό κάνω και τώρα. Και για όσους μου γράφουν ότι το κάνω για προσωπικά (;) οφέλη, τους ενημερώνω ότι σε 10 ακριβώς ημέρες υποβάλω την παραίτησή μου… Και θα πάρω μαζί μου την αγάπη των συναδέλφων μου και των μαθητών μου, που είναι το μεγαλύτερο κέρδος που απεκόμισα στα 35 χρόνια της πορείας μου…)

Loading...
  • europalso

    ideascentral