Το πρώτο σχολείο για τα προσφυγόπουλα ξεκίνησε στη Χίο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/05/2016 - 23:07 | Author: Newsroom

ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ 2 ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ 36 ΠΑΙΔΙΑ

Σε εστία μάθησης κι εκπαίδευσης μετατράπηκε ακίνητο στην οδό Μητροπολίτη Πλάτωνος πίσω ακριβώς από τη βιβλιοθήκη «Κοραής» στην πόλη της Χίου, που από την Κυριακή λειτουργεί ως σχολείο για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν στη Χίο.

Οι οργανώσεις «Be Aware and Share» και η «Chios Eastern Shore Response Team» ανταποκρινόμενες στα αιτήματα των προσφυγικών οικογενειών για απασχόληση των παιδιών και μάθηση της μητρικής τους αλλά και της αγγλικής γλώσσας οργάνωσαν και σχεδίασαν το πρώτο σχολείο ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Συμφωνα με το politischios.gr οι υπεύθυνοι του σχολείου συγκέντρωσαν συνολικά 36 παιδιά από τη Σούδα και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τα οποία χώρισαν σε δύο ηλικιακές ομάδες, τα παιδιά 6 και 7 χρονών και τα παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Μάλιστα σε λίγο καιρό από σήμερα τη συγκεκριμένη δυνατότητα θα έχουν και τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ..

Τα μαθήματα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν μέλη των δύο Μ.Κ.Ο. τα μαθήματα αφορούν στη διδασκαλία της αραβικής γλώσσας που γίνονται από δασκάλους – πρόσφυγες καθώς και στη διδασκαλία της αγγλικής από Χιώτες καθηγητές. Παράλληλα με αυτά τα μαθήματα τα παιδιά διδάσκονται και τα μαθηματικά στην μητρική τους γλώσσα ενώ αργότερα υπάρχει σκέψη να προστεθεί και η φυσική μέσω πειραμάτων.

Το κτίριο όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ενοικιάστηκε έναντι μισθίου από ιδιώτη ενώ η συμμετοχή και η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο εγχείρημα θα κρίνει και την επιτυχή πορεία του.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral