Το πρώτο δωρεάν οικουμενικό σχολείο αποκαλύπτει τα μυστικά της on line εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/03/2015 - 22:11 | Author: Newsroom

“Μια πρωτοποριακή προσέγγιση της διδακτικής διαδικασίας παρουσιάζει το… πρώτο δωρεάν On Line Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», που προσφέρει σε χιλιάδες μαθητές, γονείς και δασκάλους τα μοναδικά οφέλη της διαδικτυακής εκπαίδευσης, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου με διδασκαλία σε video, καθώς και μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική εμπειρία, μέσω της εφαρμογής ψηφιακών τεχνολογιών και σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας του διαδικτύου.

Μέχρι σήμερα, οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Σχολείου www.arnos.gr ξεπερνούν τα 2,8 εκατομμύρια, με 19 εκατομμύρια προβολές σελίδων, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το 75% επί του συνόλου των μαθητών της χώρας, που αντιστοιχεί σε 900.000 χρήστες.

Με σύνθημα «Στηρίζουμε το Σχολείο – Προσφέρουμε στα παιδιά μας», το πρώτο δωρεάν On Line Οικουμενικό Σχολείο και η κοινωνική δράση του Κέντρου ΑΡΝΟΣ συμμετέχουν στη διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι).

Στη διημερίδα, η επιστημονική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» και του Κέντρου ΑΡΝΟΣ θα δώσει τον παλμό του σήμερα στην εκπαίδευση μέσα από εκπαιδευτικές προτάσεις και λύσεις που παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση «BETT SHOW 2015» στο Λονδίνο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθεί έμφαση στις σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, όπου ο δάσκαλος σκηνοθετεί και δημιουργεί τη διδασκαλία στη σκηνή του διαδραστικού πίνακα και τα παιδιά – καλλιτέχνες με ψυχή και διάθεση συμμετέχουν, δρουν στην εικόνα, τον ήχο, την αφή, το διάλογο και την οργάνωση.

Δάσκαλοι και μαθητές θα παρακολουθήσουν πολύτροπες και πολυποίκιλες διδακτικές προσεγγίσεις στα Μαθηματικά, τη Γλώσσα, τα Αρχαία Κείμενα, την Πληροφορική, τις Φυσικές Επιστήμες και τα Οικονομικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν σε workshop είδη κοινωνικής δικτύωσης για το σχολείο που παρέχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας, ελέγχου, ασφάλειας και διδασκαλίας.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», με πίστη στην αξία της θετικής σκέψης, δίνει στα παιδιά το κλειδί της μαθησιακής εξέλιξης για όλη τη ζωή με τη διδασκαλία των μαθηματικών από την προσχολική ηλικία με παιγνιώδη τρόπο: μέθοδος Le Cuisenaire και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Επίσης, για δεύτερη χρονιά, θα παρουσιαστεί η πρωτοποριακή παιδοκεντρική εφαρμογή της Ανεστραμμένης Τάξης (Flipped Classroom), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στο παιδί να εξοικειωθεί με το διδακτικό υλικό, έξω από τα όρια της παραδοσιακής τάξης, με τη μελέτη ενός επιλεγμένου χρονικά και ποιοτικά εκπαιδευτικού υλικού, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στο δάσκαλο να πραγματοποιήσει Σωκρατική διαλογική διδασκαλία.

Τέλος, οι μικροί μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μάθημα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που παρουσιάζουν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, το οποίο συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

Στόχος της διημερίδας που διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.arnos.gr/news/ekpaideytikes-kainotomies-arnos ή να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ και του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr και η πρόσβαση είναι εντελώς ελεύθερη.”
alt
alt
Loading...
  • europalso

    ideascentral