• Το πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής ReGeneration

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/12/2015 - 20:56 | Author: Newsroom

  Ένας νέος κύκλος του ReGeneration, του βραβευμένου με 3 HR Awards από την Boussias Communications, καινοτόμου προγράμματος εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, που κέρδισε το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων αλλά και γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ξεκινά και πάλι την 1η Δεκεμβρίου.

  Το πρόγραμμα αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους κάθε ειδικότητας από την Ελλάδα, και έχει ως βασικούς υποστηρικτές την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και την Coca-Cola Hellas. Στόχος του είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, ώστε οι νέοι να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα στη χώρα μας.

  Βασικά χαρακτηριστικά του ReGeneration είναι (α) η προσφορά εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης (750€/μήνα μικτά) σε εταιρικό περιβάλλον, (β) εντατική εκπαίδευση με εστίαση στην προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση των soft skills, (γ) η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από εθελοντική εργασία σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς και (δ) η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα.

  Στον πρώτο κύκλο του ReGeneration, 21 εταιρείες προσέφεραν θέσεις σε 55 νέους, 80% των οποίων ανανέωσαν τη σύμβασή τους. Στον δεύτερο κύκλο, 32 εταιρείες προσέθεσαν στο δυναμικό τους 75 νέους και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς! Επιπλέον, ο κάθε υποψήφιος προσέφερε έως και 50 ώρες εργασίας σε μία από τις έξι ΜΚΟ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας το κοινωνικό πρόβλημα της αστεγίας. Μέσα από τις δράσεις αυτές συλλέχθηκαν πάνω από 1.000kg φαγητό μέσα σε 3 μήνες.

  Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων κύκλων, οι 48 εταιρείες που αγκάλιασαν το πρόγραμμα προσφέροντας 129 θέσεις πρακτικής άσκησης ήταν:

  AbbVie

  Cana

  Doctoranytime

  Epafos

  Famar

  Iconplatforms

  ΚΑΥΚΑΣ

  MetLife

  Mytilineos Holdings

  Panadvert

  The Coca-Cola Company

  Unilever

  Alpha Bank

  Celestyal Cruises

  Dow Chemicals

  ERGO

  Farmaserv Lilly

  InverEast

  Krataion Consulting

  Microsoft

  Nestlé

  Pfizer

  TITAN

  UpStream

  Αθηναϊκή Ζυθοποιία

  Coca-Cola 3E

  EASE

  Eurobank Group

  Fourlis Συμμετοχών

  Janssen

  LeasePlan

  Minerva

  OTEAcademy

  Sanofi

  TNT

  Vodafone

  Bold Ogilvy & Mather

  Connecticor

  Environmental Protection Engineering

  Ελληνικά Πετρέλαια

  GSK

  Johnson & Johnson

  Marinopoulos

  Mondelēz

  Pamediakopes.gr

  Siemens

  Travelplanet24

  X-Rated

  Αν θες και εσύ να πάρεις μέρος δήλωσε συμμετοχή έως τις 18 Δεκεμβρίου, στο www.regeneration.gr.

  alt

  neopolis.gr

  Loading...