Το Ποτάμι στηρίζει την αυτοτέλεια των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2016 - 20:56 | Author: Newsroom

Την Τετάρτη 18 Μαΐου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού, και εκ μέρους του ΑΤΕΙ/Θ ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τζιώνας και ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βαρσαμίδης υπογράμμισε την πολύ καλή αξιολόγηση την οποία έχει λάβει το ΑΤΕΙ/Θ ενώ στάθηκε και στις σημαντικές δυνατότητες εξωστρέφειας τις οποίες διαθέτει και προσπαθεί να αξιοποιήσει. Στη συνέχεια ο κ. Βαρσαμίδης παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΤΕΙ/Θ λόγω της μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού σε μόλις 260 άτομα όταν πριν λίγα χρόνια αριθμούσε 480 άτομα. Επίσης τόνισε το μεγάλο ζήτημα της μη επαρκούς χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την άντληση των αποθεματικών του ιδρύματος για τους σκοπούς της κεντρικής Κυβέρνησης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Ποταμιού στις προσπάθειες του ΑΤΕΙ/Θ και γενικότερα στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα. Τόσο η κα. Μάρκου όσο και ο κ. Μαυρωτάς συμφώνησαν ότι πρέπει να ενισχυθεί η αυτοτέλεια των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει η ανάπτυξη και αξιοποίηση συνεργασιών μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, των ερευνητικών κέντρων και της παραγωγής.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης συζητήθηκαν και οι πρωτοβουλίες του ΑΤΕΙ/Θ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων με σκοπό την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης αλλά και τη προώθησης των σχέσεων με φορείς των γειτονικών χωρών (προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας)

Loading...
  • europalso

    ideascentral