Το κύρος των καθηγητών σε κάθε χώρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/08/2015 - 00:10 | Author: Newsroom

Τα ευρήματα μελέτης του αμερικανικού ιστιτούτου “Varkey GEMS Foundation” δημοσιεύει σήμερα η ισπανική ABC σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης του ΟΟΑΣΑ για τους…

εκπαιδευτικούς σε κάθε χώρα της Ευρώπης, που δίνει στην Iσπανία (και στην Ελλάδα) χαμηλό βαθμό.

Η νέα μελέτη που διενεργήθηκε υπό τους Δρ Peter Dolton και ο Δρ Oscar Marcenaro – Gutierrez είναι η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια να συγκριθεί το καθεστώς των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο. Για την αξιολόγηση εξετάστηκαν μεταβλητές όπως το κύρος των καθηγητών, η επιρροή τους αλλά και η δύναμη των συνδικάτων.

Οι καθηγητές με το μεγαλύτερο κύρος είναι αυτοί της Κίνας ενώ με το μικρότερο του Ισραήλ. Η έκθεση επίσης αποκαλύπτει πως Κίνα, Νότια Κορέα, Τουρκία, Αίγυπτος κι Ελλάδα, δείχνουν περισσότερο σεβασμό στους δασκάλους σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές κι αγγλοσαξονικές χώρες ενώ ως προς τη επιρροή του δασκάλου πρώτη έρχεται η Πορτογαλία και δεύτερη η Ισπανία.

Τέλος, όσον αφορά την επιρροή των συνδικάτων χώρες με πρόσφατο ιστορικό συγκρούσεων όπως η Ιαπωνία, η Ελλάδα, η Γαλλία και οι Η.Π.Α. σημειώνουν μεγάλα σκορ, καθώς οι πολιτες θεωρούν πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ασκούν μεγάλη επιρροή.

e-go.gr
Loading...
  • europalso

    ideascentral