Το καλοκαίρι ο αριθμός των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/04/2018 - 18:42 | Author: Newsroom

Ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο κανάλι της βουλής στην εκπομπή της Αλεξίας Κουλούρη ΒΟΥΛΗΣ ΒΗΜΑ προανήγγειλε νομοσχέδιο για αλλαγές στο Λύκειο, για το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για τους διορισμούς και για το Εθνικό Σύστημα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ο νέος νόμος θα έρθει μετά το καλοκαίρι

“Που ξέρετε μπορεί να έχουμε κι ευχάριστες εκπλήξεις το καλοκαίρι σχετικά με τον αριθμό των μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών” τόνισε ο Υπουργός Παιδείας

“Η δική μας η λογική είναι να εξασφαλίσουμε εναν σοβαρό αριθμό μόνιμων προσλήψεων για τρία χρόνια“ σημείωσε.

Πρέπει να σεβαστούμε την προϋπηρεσία τόνισε ο Υπουργός επισημαίνοντας ότι αυτοί που υπηρετούν για τόσα χρόνια την εκπαίδευση προφανώς η μοριοδότησή τους θα είναι πάρα πολύ υψηλή για να μπορέσουμε να τους προσλάβουμε.

Παράλληλα ο Υπουργός τόνισε ότι πρέπει να έχουμε ένα σύστημα που να μπορούν και τα νέα τα παιδιά να διεκδικήσουν μια θέση.

Τι είπε η Υφυπουργός Παιδείας

Για χρονιά μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, σχολιάζοντας την έκθεση του , η οποία -μεταξύ άλλων- προτείνει προσλήψεις και αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες με νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή θα καταργηθεί το άρθρο 182 που μιλά για τιμωρητική αξιολόγηση.

Πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, ενώ για τους , είπε ότι θα βελτιωθεί το εργασιακό πλαίσιο.

Τελευταίες ειδήσεις για αιτήσεις αναπληρωτών 2018

Loading...
  • europalso

    ideascentral