Το Υπουργείο δε διέψευσε την προτεινόμενη αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/12/2017 - 10:13 | Author: Newsroom

Το Υπουργείο δε διέψευσε με ανακοινωσή του τα δημοσιεύματα για την πίεση της Τρόικας (η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την αποκαλεί «Θεσμούς»)  να αυξήσει το των .

Αντίθετα το Υπουργείο επιχείρησε στη  συνάντηση με τη ΔΟΕ να κάνει ρελάνς με την υπόσχεση της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με το greekteachers.gr.

Η αλήθεια είναι πως η παρούσα κυβέρνηση είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά 20.000 μόνιμους διορισμούς αλλά δεν φαίνεται να σχεδιάζει την υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Χαλκίδας κα.Βέτα Κορωναίου υπήρξε ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο της ΔΟΕ κ.Σταύρο Πετράκη πως ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα θεσμοθετήσει την δίχρονη όχι πιλοτικά αλλά με γενικευμένη μορφή από Σεπτέμβρη σε 205 περιοχές της χώρας ενώ θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας.

Επίσης υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει καμία ενοποίηση των παιδαγωγικών τμημάτων και των τμημάτων των βρεφονηπιαγωγών.

Το Υπουργείο επίσημα ανακοίνωσε : «Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ. Συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε τη δημόσια δέσμευσή του για τη σχετική  νομοθέτηση ώστε από τη νέα σχολική χρονιά να τεθεί σε εφαρμογή.

Από πλευράς ΔΟΕ συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την παιδαγωγική επάρκεια των εκπαιδευτικών, θέματα υπηρεσιακών μεταβολών,  καθώς και η πρόταση του υπουργείου για τις Νέες Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου.»

Loading...
  • europalso

    ideascentral