Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει τις Μαθητικές Ολυμπιάδες και για το 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/12/2015 - 21:03 | Author: Newsroom

Το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές αποστολές μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους, στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες και για το 2016.

Σε αυτή τη σημαντική ανακοίνωση προχώρησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, παρουσία και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Ωνάση, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στο χώρο της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του. «Η στήριξή μας αποτελεί την ενσάρκωση του σκοπού μας, την απελευθέρωση, δηλαδή, των δυνάμεων της χώρας.
Υπογραμμίζουμε την έμφαση που δίνουμε στη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά της, ιδίως όταν μας εκπροσωπεί σε διεθνές επίπεδο, εκπέμποντας και εκεί έξω την Ελλάδα που θέλουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, τόνισε στο χαιρετισμό του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ωνάση, που με τις ενέργειές του τιμά τη διαθήκη του ιδρυτή του. Για την κυβέρνηση, είναι καθήκον να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και για αυτό μένει ανοικτή σε συνέργειες με φορείς μη κερδοσκοπικούς, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν σε κάποια σημεία, όχι συνολικά, αναβάθμισης και ενθάρρυνσης του δημόσιου σχολείου»

Στην εκδήλωση το Ίδρυμα Ωνάση είχε τη χαρά, επίσης, να τιμήσει τους 18 μαθητές που κατάφεραν να διακριθούν αποσπώντας Μετάλλιο (Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο) ή Εύφημο Μνεία στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες το 2015, αλλά και να υποδεχτεί και να συγχαρεί τους γονείς και τους συνοδούς καθηγητές τους. Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμα οι: κ. Γιάννης Ιωαννίδης –Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, κα Μαριάννα Μόσχου –Γραμματέας Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Παύλος Ιωαννίδης – Επίτιμος Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Ωνάση και κ. Παρασκευάς Ιωαννίδης – Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση.

Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά, στις φετινές Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες συμμετείχαν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση 46 μαθητές και 21 συνοδοί καθηγητές, ενώ 18 μαθητές κατάφεραν να διακριθούν αποσπώντας Μετάλλιο (Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο) ή Εύφημο Μνεία.

Οι 18 Μαθητές που τιμήθηκαν:Νικόλαος Καρβελάς – Φοιτητής Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α. – Χάλκινο Μετάλλιο (26η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας)
Βαλμάς Αντώνιος – Χάλκινο μετάλλιο (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής)
Παπαχατζάκης Γεώργιος Εύφημη μνεία (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής )
Καλλιμάνης Ιωάννης Εύφημη μνεία (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής)
Κουταλιός Ιωάννης Εύφημη μνεία (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής )
Ζωή Τσαγκαλίδου, Εύφημη Μνεία (46η Διεθνής Μαθητική Ολυμπιάδα Φυσικής)
Πέτρος Ντούνης Αργυρό Μετάλλιο (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
Παναγιώτης Μισιακός Χάλκινο Μετάλλιο (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
Νέστορας Χαχάμης Χάλκινο Μετάλλιο (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
Απόστολος Παναγιωτόπουλος Εύφημη Μνεία (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
Δημήτριος Μελάς Εύφημη Μνεία (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
Χαρίλαος Πίπης – Ασημένιο μετάλλιο (9η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων)
Γιάννης Τυροβόλας – Χάλκινο (9η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων)
Αριστοφάνης Ροντογιάννης – Χάλκινο (23η Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής)
Κωνσταντίνος Αγιάννης – Χάλκινο (23η Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής)
Βασίλης Κόκκινος – Αργυρό μετάλλιο (Ολυμπιάδα Ρομποτικής)
Αλέξανδρος Πανταζίδης – Αργυρό μετάλλιο (Ολυμπιάδα Ρομποτικής)
Χαράλαμπος Παπαδάκης – Αργυρό μετάλλιο (Ολυμπιάδα Ρομποτικής)

enikos.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral