ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ: ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/12/2016 - 16:08 | Author: Newsroom

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ: ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και η αντιστοίχισή του με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων παρουσιάσθηκαν στις 30 Νοεμβρίου 2016 σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., κ. Βασίλειος Δαγδιλέλης.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. κήρυξε την έναρξη της Ημερίδας τονίζοντας ότι η ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων διήνυσε δρόμο δύσκολο και υπογράμμισε ότι στην εποχή της πολυδιάστατης κρίσης που βιώνουμε, το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και η αντιστοίχισή του με το Ευρωπαϊκό θα αποτελέσει ένα σημαντικό δυναμικό εργαλείο προώθησης της διαφάνειας προσόντων και της κινητικότητας πολιτών που μας συνδέει με το ευρωπαϊκό αλλά και το διεθνές γίγνεσθαι.

Η Διευθύντρια Πιστοποίησης Προσόντων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., κ. Ιωάννα Δέδε παρουσίασε συνοπτικά τη δομή, τα χαρακτηριστικά και τη χρησιμότητα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και στη συνέχεια μαζί με τη Διευθύντρια Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., κ. Φωτεινή Βλαχάκη ανέδειξαν τη συνέργεια του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το Εθνικό Μητρώο Προσόντων http://proson.eoppep.gr και την Εθνική Βάση Δεδομένων Εκπαιδευτικών Ευκαιριών «ΠΛΟΗΓΟΣ» http://ploigos.eoppep.gr που τηρεί και αναπτύσσει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διασυνδέονται με την Ευρωπαϊκή Πύλη για Ευκαιρίες Μάθησης και Προσόντα Ploteus.

Τη διάσταση της διασφάλισης ποιότητας στη διά βίου μάθηση και τη σημασία της στην ανάπτυξη των Εθνικών Πλαισίων Προσόντων παρουσίασαν ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Ανάπτυξης, κ. Αντώνιος Γλάρος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Εθνικού Συστήματος Ποιότητας, κ. Αγγελική Αθανασούλη, ενώ προτάσεις εφαρμογής αξιοποίησης των Εθνικών Πλαισίων Προσόντων παρουσίασε ο κ. Edwin Mernagh, Διεθνής Εμπειρογνώμων του Ελληνικού Πλαισίου Προσόντων.

Οι παρουσιάσεις της Ημερίδας έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. www.eoppep.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...


  • europalso

    ideascentral