Το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας πάει Κόστα Ρίκα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/07/2017 - 14:05 | Author: Newsroom

Μετά τη Ρωσία, το Κατάρ, την Ινδία Λαρισαίοι θα διαγωνιστούν και στην Κόστα Ρίκα, καθώς δύο μαθήτριες του 13ου Γυμνασίου κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και αυτόματα και το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί σε λίγους μήνες.

Πρόκειται για τις μαθήτριες Ελένη Τσιού και Ευτυχία Καλογήρου, οι οποίες ως «Robot Direction» και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Πολυξένης Κουτσίκου πέτυχαν τον στόχο τους. Αυτήν είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που θα ταξιδέψουν σε Ολυμπιάδα καθώς το είχαν πετύχει και πέρυσι στην Ινδία.

«Τίποτα δεν έρχεται τυχαία σε αυτή τη ζωή» επισημαίνει στην «Ελευθερία» η καθηγήτρια κ. Κουτσίκου και συνεχίζει «Τα παιδιά έχουν αφιερώσει αρκετές ώρες στις προπονήσεις τους και έχουν θυσιάσει πράγματα από την καθημερινότητά τους. Δουλεύουν πάνω σε αυτό τα τελευταία τρία χρόνια και τώρα γεύονται του καρπούς των κόπων τους και αυτό είναι δίκαιο. Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε πως και το σχολείο στηρίζει την προσπάθειά τους. Το είδε ως κάτι σημαντικό και αυτό είναι πολύ θετικό».

Όμως δεν ήταν η μοναδική επιτυχία για τις ομάδες της Λάρισας στον 10ο Πανελλήνιο τελικό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas.

Στην κατηγορία Open Λυκείου η ομάδα Rebel Mind Team με μαθητές τους Θεοφάνη Μαϊμάρη, Τιμόθεο και Γιώργο Χουλιαρό υπό τις οδηγίες του κ. Πέτρου Δημοβέλη κατέλαβε τη 2η θέση. Επίσης η ομάδα Robot Champions της STEM Robotics Academy κατέλαβε την 3η θεση στην κατηγορία ρομποτικού ποδοσφαίρου, μετά από ένα συγκλονιστικό μικρό τελικό όπου νίκησε με 4-3 την ομάδα του 1ου Λυκείου Ξάνθης. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Χρήστος Τσούτσας, Τάσος Κουτσιώρας, Θάνος Μαρκούλης και Παντελής Πετρίτσης, ενώ προπονητής ήταν ο κ. Γιάννης Μπαράς. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου της STEM Robotics Academy κλείνει μία τριετία με συνεχείς παρουσίες στο βάθρο των Πανελλήνιων αγώνων και μία 12η και 9η θέση σε Ολυμπιάδες ρομποτικής.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral