Τι θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργείο για διορισμούς,μεταθέσεις,αποσπάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2015 - 11:28 | Author: Newsroom

(Σελίδα του Αιρετού Δ.Μπράτη στο facebook )

Συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι,στο υπουργείο παιδείας, η επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει για θέματα διορισμών,μεταθέσεων,αποσπάσεων κλπ,με πρώτο θέμα το νέο σύστημα διορισμών.

Με αφορμή ερωτήματά σας ,αλλά και προτάσεις που μου στέλνετε ,σας ενημερώνω για τα εξής:

1.Στην επιτροπή δεν καταθέτουμε τις προσωπικές μας προτάσεις,αλλά τις θέσεις του κλάδου ,όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων και τις αποφάσεις του Δ.Σ.της ΔΟΕ. Γι αυτό μετά τη λήξη των εργασιών κάθε συνεδρίασης θα ενημερώνεται η ΔΟΕ για τις προτάσεις που καταθέτει το υπουργείο,προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

2.Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική. Τις αποφάσεις,για το θέμα,θα τις λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

3.Το σύστημα διορισμών που ισχύει σήμερα-αυτή είναι και η θέση της ΔΟΕ-είναι το 60% ΑΣΕΠ- 40% ενιαίος πίνακας,αφού το μεταβατικό στάδιο που προβλέπει ο Ν3848/10 έχει επεκταθεί και για το σχολ.έτος 14-15.Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και γι αυτό συγκροτήθηκε η επιτροπή.

4.Το θέμα είναι δύσκολο κι έχει πολλές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη,προκειμένου να θεσμοθετηθεί ένα σύστημα διορισμών που θα είναι δίκαιο,αντικειμενικό και δεν θα αμφισβητείται.

Τέλος ,να επισημάνω ότι όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν ιδιαίτερη αξία αν το υπουργείο παιδείας δεν εξασφαλίσει πιστώσεις για μόνιμους διορισμούς στα οργανικά κενά.

Υπενθυμίζω ότι στην ΠΕ αποχώρησαν ,την τελευταία πενταετία,περίπου 11.000 εκπκοί και προσελήφθησαν ως μόνιμοι 272 !!!

Loading...
  • europalso

    ideascentral