• Τί θα ισχύσει για την εισαγωγή μαθητών στα πειραματικά και πρότυπα

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔 Μάρτιος 22, 2016 11:00 πμ

  Για δεύτερη χρονιά φετος ο θεσμός των δύο τύπων σχολείων παραμένει διαχωρισμένος Ετσι οι γονείς περιορίζονται στο να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής μόνο σε μία σχολική μονάδα, πρότυπη ή πειραματική.

  Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στα πειραματικά νηπιαγωγεία θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις από τις 11 Απριλίου έως και τις 13 Μαΐου στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

  Οι γονείς που ενδιαφέρονται για άλλη σχολική μονάδα Δημοτικού, Γυμνασίου ή Λυκείου εφόσον δεν υπάρχει κατώτερη βαθμίδα στο εν λόγω σχολείο. θα πρέπει στην ίδια διορία να υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή.

  Ο συνολικός αριθμός θέσεων στις πρώτες τάξεις της κάθε σχολικής μονάδας υπολογίζεται στις 3.350, όμως με τον νόμο που ψηφίστηκε πέρσι, στις συνδεδεμένες σχολικές μονάδες που διαθέτουν παραπάνω από μία εκπαιδευτική βαθμίδα, οι μαθητές περνάνε χωρίς κλήρωση ή εξέταση από τη μία βαθμίδα στην άλλη, και η εισαγωγή νεοεισαχθέντων θα γίνεται μόνο για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων.

  Στην περίπτωση που ο αριθμός είναι ίσος ή μικρότερος των θέσεων που προβλέπονται, θα εγγραφούν όλοι οι μαθητές, των οποίων οι γονείς κατέθεσαν αίτηση, διαφορετικά θα γίνει κλήρωση.

  Η Κλήρωση

  Η κλήρωση για τα πειραματικά νηπιαγωγεία και δημοτικά θα γίνει στις 7 Ιουνίου εντός του κάθε σχολείου και ενώπιον των ενδιαφερόμενων γονέων ενώ η κλήρωση για τα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια στις 22 Ιουνίου.

  Το 20% του συνόλου των θέσεων θα κληρωθεί για αδέρφια μαθητών που έχουν γεννηθεί το ίδιο έτος, για αδέρφια μαθητών που φοιτούν σε συνδεδεμένο πειραματικό σχολείο Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο και για παιδιά εκπαιδευτικών με πενταετή θητεία στην εν λόγω σχολική μονάδα.

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ (ΑΡΘΡΟ)

  Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site ! • greekteachers.gr