Τι θα γίνει με τις επαναπροσλήψεις διαθέσιμων εκπαιδευτικών, τους διοριστέους ΑΣΕΠ και τους μόνιμους διορισμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/07/2015 - 10:47 | Author: Newsroom

Θολό παραμένει μέχρι στιγμής το τοπίο σχετικά με τους διορισμούς στο Υπουργείο Παιδείας. Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές περιέχει διατάξεις που αφορούν και τις προσλήψεις στο δημόσιο και ως εκ τούτου κάθε γνωστή μέχρι σήμερα εξαγγελία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας πρέπει πλέον να θεωρείται παρελθόν.

Η συμφωνία προβλέπει την ακύρωση των νόμων της κυβέρνησης που ψηφίστηκαν μετά το Φεβρουάριο εκτός κι αν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Οι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων που επανήλθαν από το καθεστώς διαθεσιμότητας εύλογα ανησυχούν. Αλλά όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μη ανάκληση της απόφασης επαναπρόσληψής τους, μειώνοντας τον αριθμό των νέων προσλήψεων που προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Με τον τρόπο αυτό βέβαια ερώτημα παραμένει πόσοι και αν θα υπάρξουν νέοι μόνιμοι διορισμοί στο Υπουργείο Παιδείας φέτος ή τα επόμενα χρόνια, με τους διοριστέους του ΑΣΕΠ 2008 να περιμένουν εναγωνίως τις τελικές αποφάσεις.
Σημειωτέον ότι δεν είναι ξεκάθαρο ούτε το τοπίο για τις προσλήψεις αναπληρωτών και για το λόγο αυτό οι υπηρεσιακές μεταβολές (μετατάξεις, αποσπάσεις) έχουν προσωρινά παγώσει. Οι ανάγκες για προσλήψεις εκπαιδευτικών έχουν δραματικά αυξηθεί (τα κενά θα είναι περισσότερα από 20.000) αλλά πλέον όλα ακολουθούν τους όρους που θέτουν οι δανειστές και όχι τις πραγματικές ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral