Τί θα γίνει με την ΟΜΑΛΗ έναρξη των σχολείων ; Θα έχουν όλα τα παιδιά εκπαιδευτικούς ;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/08/2015 - 10:36 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Διάβασα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του ανέστειλε την εγκύκλιο αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης καθώς ως κανονιστική πράξη – και όχι ως απλή εγκύκλιος – έπρεπε να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συνάδελφοι:

Τεράστια η αναστάτωση απόψε στο χώρο των αναπληρωτών.

Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Δεν είμαι νομικός.

Δάσκαλος τάξης είμαι.

Ειλικρινά δε νομίζω να ενδιαφέρει κανένα μα κανένα (εκπαιδευτικό, γονέα, μαθητή), αν η εγκύκλιος των αναπληρωτών θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί η όχι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αυτή τη στιγμή είναι ορατός ο κίνδυνος να πάνε πίσω οι προσλήψεις των αναπληρωτών λόγω των εκλογών και κατ΄ επέκταση ολόκληρου του σχολικού έτους.

Ο αγώνας μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να γίνουν ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ οι προσλήψεις αναπληρωτών και την 11η Σεπτεμβρίου ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Όσοι σπέρνουν ανέμους στην εκπαίδευση, να είναι έτοιμοι να θερίσουν και θύελλες…

(ΥΓ: Είναι δικαίωμα του οποιαδήποτε σωματείου να κάνει τον αγώνα που έχουν ψηφίσει οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών τους, τις οποίες σέβομαι και τιμώ. Αυτό σημαίνει δημοκρατία. Όμως θα πρέπει να αναλαμβάνουν και τις συνέπειες του αγώνων τους. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν θα δούμε δημοσιευμένη την όποια απόφαση.)

Τι ισχύει για την πρόσληψη αναπληρωτών εν μέσω εκλογών

Πολλά τα ερωτήματα που δέχτηκα απόψε σχετικά με τις εκλογές και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Μπορούν να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών, αν πάμε σε εκλογές;

Συνάδελφοι, ναι μπορούν να γίνουν.

Υπάρχει η επιτροπή του άρθρου 28 παρ. 4 ν. 2190/1994 του Συμβουλίου Επικρατείας, στην οποία προσφεύγει το Υπουργείο Παιδείας και ζητά κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις αναπληρωτών και όχι μόνο.

Σας μεταφέρω απ΄ το αρχείο μου δελτίο τύπου του Υπουργείου παιδείας – 15 Σεπτεμβρίου 2009, οπότε και είχαμε πάλι εκλογές, σύμφωνα με το οποίο η επιτροπή ενέκρινε προσλήψεις όχι μόνο αναπληρωτών, αλλά και διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών.

Άρα τα πάντα γίνονται αρκεί να υπάρχει:

* Πολιτική βούληση

* Πιστώσεις

e-mesara.gr

Παρέμβαση Δ. Μπράτη facebook

Εκλογές για τις 20 του Σεπτέμβρη, ξεχάστε την ομαλή λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη.

Βέβαια οι υπηρεσιακές μεταβολές(αποσπάσεις,μεταθέσεις,προσλήψεις κλπ) μπορούν να γίνουν ύστερα από άδεια της ειδικής τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ που συγκροτείται γι αυτό το λόγο…

Όμως αυτό είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί ειδική αιτιολόγηση της κάθε απόφασης…θα μου πείτε τώρα και ποιος ασχολείται με τα δημόσια σχολεία κι αν θα λειτουργήσουν…

“Ο κύβος ερρίφθη”…εκλογές 20 του Σεπτέμβρη και υπηρεσιακή κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το δίδυμο “Μπαλτά-Κουράκη” αποχωρεί ,μάλλον οριστικά, από το υπουργείο παιδείας,αφού καταγράφεται κι αυτό στη λίστα των χειρότερων ηγεσιών που γνώρισε το υπουργείο.

Κατά τα άλλα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές( αποσπάσεις,μεταθέσεις,προσλήψεις κλπ) θα χρειάζονται,πλέον, την έγκριση της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ,για να πραγματοποιηθούν

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral