Τι θα γίνει με τα τμήματα των ΤΕΙ που δεν θέλουν να ενταχθούν στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2017 - 10:56 | Author: Newsroom

Τι σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στην συνέντευξή του την Τρίτη

“Με όσους δεν θέλουν να πάνε στο Πανεπιστήμιο θα το σεβαστούμε απολύτως και δεν θα πάνε στο Πανεπιστήμιο. Είναι τόσο απλό. Μα γιατί; Εμείς είπαμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει πρόγραμμα των ΤΕΙ; Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλά ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να ιδρυθεί ένα πρόσθετο για όσους δεν θέλουν να πάνε στο κτλ.” σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε σχετική  ερώτηση και τόνισε τα εξής:

– Πάντως επειδή το 80% όχι μόνο θέλει αλλά έχει ετοιμαστεί και για να πάει με συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών μιλάμε για ελάχιστες περιπτώσεις που δεν είναι ότι δεν δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε, ότι είναι δύσκολες περιπτώσεις και πρέπει να τις δούμε. Εντάξει;

– Άρα, εμείς αυτό που λέμε είναι, όπως σας είπα υπάρχουνε παιδιά που θα τελειώνουν και θα παίρνουνε πτυχίο ΤΕΙ, διότι η επιλογή τους ήτανε: μπήκα σε ΤΕΙ, θέλω να πάω σε ΤΕΙ, θέλω να ξεμπερδέψω μια ώρα πιο νωρίς, με γεια τους με χαρά τους.

– Άρα, θα υπάρχει η δυνατότητα προγραμμάτων ΤΕΙ. Αυτό τώρα δεν σημαίνει ότι κάθε τμήμα υποχρεωτικά είναι πανεπιστημιοποιημένο.
Το 80% είναι αν δεν θέλουνε κάποιοι να υπακούσουν αν θέλετε σε ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, εντάξει, δεν θα πάνε στο Πανεπιστήμιο.

Tί είπε ο Γαβρόγλου για ΑΔΙΠ και εκπαιδευτικά κενά (Βίντεο)

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral