Τι θα γίνει από Δευτέρα με τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2015 - 11:18 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Αυτές οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και μου κάνει εντύπωση που κανένας (Δ/ντές Εκπ/σης, Σχολικοί Σύμβουλοι) δε μιλάει επί του πρακτέου…

Ζούμε ένα πλαστό άνοιγμα σχολείων, το οποίο αύριο θα πρέπει να νομιμοποιηθεί και να λειτουργήσει βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, σε σχολεία όπου έχουμε έλλειψη εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα υπάρχουν σχολεία με πολλούς μαθητές και ελάχιστους εκπαιδευτικούς. Αυτά τα σχολεία, δεν μπορούν να ανοίξουν με όλες τις τάξεις, δεν πρέπει να ανοίξουν.

Ο κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει στην τάξη του μέχρι 25 μαθητές, ως ορίζει ο νόμος και σ΄ αυτή τη φάση ο αριθμός αυτός θα πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού, γιατί αυτός είναι ο νόμιμος αριθμός.

Συζητώντας με αρκετούς συναδέλφους το Σαββατοκύριακο διαπίστωσα ότι προχωρούν σε συμπτύξεις τμημάτων ή συνενώσεις τάξεων, δημιουργώντας τμήματα ακόμα και των 40 μαθητών ή και παραπάνω.

Κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Κανένας διευθυντής σχολείου δεν καλύπτεται νομικά, δημιουργώντας τμήματα άνω των 25 μαθητών.

Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να μπει και να διδάξει σε τάξη με περισσότερους από 25 μαθητές…

Συνάδελφοι, στα σχολεία που έχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού προτρέχει η ασφάλεια των παιδιών και η ασφάλεια των εκπαιδευτικών.
Όπου λοιπόν υπάρχει τέτοιο θέμα, κάποια παιδιά θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους.

e-mesara.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral