Τι συνέβη στην Ανατολική Αττική με την ικανοποίηση αιτημάτων βελτίωσης θέσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/10/2017 - 21:50 | Author: Newsroom

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει τους συναδέλφους για το τι συνέβη στην Ανατολική Αττικη σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων βελτίωσης θέσης

Ενημερωθήκαμε τόσο από σελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου όσο κι από συναδέλφους στην Ανατολική Αττική πως στην ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου αναφερόταν η συμφωνία του προέδρου του ΠΑΣΑΔ σε συζήτηση του με την διευθυντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στο να μη γίνουν οι αιτούμενες βελτιώσεις τοποθετήσεων.
Και πιο συγκεκριμένα παραθέτουμε το κομμάτι της της ανακοίνωσης:

“…Απαιτήσαμε να γίνουν βελτιώσεις θέσεις των συναδέλφων πριν την τοποθέτηση των νέων . Η δ/ντρια μας είπε αρχικά ότι αυτό θα πυροδοτήσει νέες αιτήσεις μετά και ότι συζήτησε και συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΑΔ(!) ότι θα προκαλέσει αναστάτωση στα σχολεία! Επιμείναμε και απαιτήσαμε την ικανοποίηση όσων αιτήσεων βρίσκονται κατατεθειμένες ήδη στη Δ/νση καθώς οι συνάδελφοι που επέμειναν και έκαναν αίτηση πέρα από την προτεραιότητα τους δείχνουν ότι έχουν ανάγκη και πρέπει να ικανοποιηθούν. Η Δ/ντρια δεσμεύτηκε να εξεταστούν στο ΠΥΣΠΕ Δευτέρα 16/10…”

Όσον αφορά εμάς, ήμασταν σίγουροι για το τι ακριβώς είχε γίνει αλλά η ανακοίνωση κυκλοφορούσε πλέον στο διαδίκτυο κι έπρεπε να ενεργήσουμε άμεσα.

Έτσι επικοινωνήσαμε με το γραφείο της διευθύντριας εκπαίδευσης όπου όχι μόνο πήραμε την επιβεβαίωση και ξεκαθαρίστηκε πως δεν ήταν ο ΠΑΣΑΔ κι ο πρόεδρός του αυτός που στράφηκε εναντίον των αιτημάτων των συναδέλφων αλλά διατυπώσαμε την ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΘΕΣΗ ζητήσαμε δηλαδή να γίνουν ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ των συναδέλφων αφού η κανονικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασια δεν έχει επέλθει ακόμη και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία αυτό.

Κατόπιν επικοινωνήσαμε με μέλος του ΔΣ του τοπικού συλλόγου το οποίο μας διαβεβαίωσε πως το όνομα του ΠΑΣΑΔ είχε αναφερθεί από την ίδια τη διευθύντρια και πως μάλιστα αυτό κι η θέση που υποτίθεται πως είχαμε πάρει, είχε προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στο ΔΣ. Διαμαρτυρηθήκαμε για τη μη επαλήθευση των όσων είχαν ειπωθεί και την απόλυτη υιοθέτησή τους από τη μεριά τους και καταλήξαμε στην ανάγκη ανακοινοποίησης του Δελτίου Τύπου με τα ακριβή στοιχεία το οποίο και δεσμεύτηκαν να κάνουν μέχρι το βραδάκι.
Αξίζει λοιπόν τον κόπο να το διαβάσετε για να γίνει κατανοητό τι και ποιος το είπε.

Συνάδελφοι δεν μπορεί ως ΠΑΣΑΔ τη μια μέρα να μιλάμε με τον προϊστάμενο της Ηλείας και να ζητάμε να γίνει η βελτίωση θέσης για τους συναδέλφους και την άλλη, για την Ανατολική Αττική να συμφωνούμε να μη γίνει!

Αυτό είναι φτηνός πολιτικαντισμός χρησιμοποιούμενος απ’ όσους πιστά τον υπηρετούν εδώ και καιρό.
Όχι απ’ τον ΠΑΣΑΔ όμως και όχι απ’ τον πρόεδρό του!

Η θέση του ΠΑΣΑΔ είναι ξεκάθαρη, οι βελτιώσεις επιβάλλεται να γίνουν, τα ΠΥΣΠΕ θα πρέπει ν’ αποφασίσουν και σ’ αυτό θα επιμείνουμε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral