• Τί συνέβη όταν ένα σχολείο τριπλασίασε τον αριθμό των διαλειμμάτων

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔 Μάρτιος 31, 2016 19:08 μμ

  Για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς, η ιδέα της αύξησης των διαλειμμάτων είναι εφιάλτης, εξαιτίας του εξαντλητικού προγράμματος και της διδακταίας ύλης που πρέπει να καλυφθεί σε σύντομο διάστημα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

  Οι μαθητές, από την άλλη, και τι δεν θα έδιναν για να μην μπουν καθόλου στην τάξη!

  Ένα δημοτικό σχολείο στο Τέξας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των διαλειμμάτων και λίγους μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

  Οι μαθητές του σχολείου βγαίνουν πλέον διάλειμμα τέσσερις φορές στο πλαίσιο του ημερήσιου προγράμματος. Η συνολική διάρκεια των διαλειμμάτων είναι μισή ώρα το πρωί και μισή ώρα το μεσημέρι. Το νέο σύστημα φαίνεται πως έχει ενθουσιάσει τους μαθητές, τους δασκάλους αλλά και τους γονείς.

  Όπως αναφέρουν οι δάσκαλοι, τα επιπλέον διαλείμματα ανάμεσα στα μαθήματα, βοηθούν τους μαθητές να ξεκουράζονται και έτσι αφομοιώνουν πιο εύκολα την διδακταία ύλη.

  Η σωματική άσκηση αλλά και η κοινωνικοποίηση, βοηθούν τα παιδιά να διαχειριστούν την ενεργητικότητά τους, ώστε να μην αποσπώνται την ώρα του μαθήματος.

  enallaktikos.gr

 • Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site ! • greekteachers.gr