Τί σημαίνει κοινό και δίκαιο σύστημα μοριοδότησης αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/08/2014 - 13:24 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από το Λοβέρδο… Συνοδοιπόρος της Διαμαντοπούλου και των μνημονιακών κυβερνήσεων, δεν θα μπορούσε να της γκρεμίσει το έκτρωμα που λέγεται 3848/2010 και να φέρει τις πραγματικές ανατροπές στους αναπληρωτές.

Να δούμε όμως την ειδησεογραφία της ημέρας και τι λέει:

Μια άρνηση:

Δε δέχτηκε να προσμετρήσει η προϋπηρεσία 2010 -2014… Ήταν κάτι το αναμενόμενο, καθώς ο Λοβέρδος θεωρείται ομογάλακτος της Διαμαντοπούλου, άρα δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση.

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να πιέζει και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις δηλώσεις του αστράτευτου Κεδίκογλου. Τι είπε; «Από εκεί και πέρα καταλαβαίνω ότι μπορούν να υπάρχουν ανάγκες και να είναι πρακτικά θέματα. Αυτό, όμως, επειδή το συζήτησα και με τον αρμόδιο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, διότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ο νόμος 3848. Εάν αυτή τη στιγμή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λέει ότι αυτός ο νόμος δεν με καλύπτει, είναι κάτι που το συζητούμε. Οι διατάξεις, όμως, αυτές είχαν περάσει τότε με αγώνα και αίμα και θεωρήθηκαν ότι είναι κατάκτηση. Επίσης θέλω να πω ότι η θέση του Τομέα του ΠΑΣΟΚ, διότι αυτή τη στιγμή ομιλώ και ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όταν τους δέχτηκα στο Υπουργείο ο κ. Νικηφόρος, ο κ. Αλιβιζάκης της ΟΛΜΕ παρουσία της νομικής συμβούλου κυρίας Γκιόκα, μου είχαν αναφέρει επ’ ουδενί, αυτή είναι η στάση μας – την μεταφέρω διότι θεωρώ ότι δεν θα έχει αλλάξει – δεν πρέπει να ανοίξουν οι πίνακες».

Νωρίς το απόγευμα ο Λοβέρδος έγραψε στη σελίδα του στο f/b: «Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τις τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς σας. Γνωρίζουμε ότι με το Ν.3848 του 2010 οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών σταμάτησαν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου του 2010. Δεν μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε τα δεδομένα αυτά εκ των υστέρων καθώς αυτό θα ήταν αδικία».

Μια κατάφαση:

Μια ανάρτηση του Λοβέρδου πάλι τη σελίδα του στο f/b αναφέρει: «Η δήλωσή μου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το ξεκλείδωμα των πινάκων των αναπληρωτών: «Διαπιστώνω πως όλοι οι φορείς και όσα κόμματα πήραν το λόγο, προτείνουν να ξεκλειδώσουν οι πίνακες του 2010. Θα το κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ».

Δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο. Και γι΄ αυτό έχω πολλές αμφιβολίες αν τελικά ισχύσει, γιατί θα πρέπει να καταργηθούν βασικά άρθρα του μνομονιακού νόμου 3848/2010, που όπως φαίνεται παραπάνω αντιδρά το ΠΑΣΟΚ και πιθανόν και η Ν.Δ.

Αυτά λέει η ειδησεογραφία της ημέρας. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές σε απόγνωση σήμερα… περίμεναν ίσως ότι η προϋπηρεσία που είχαν θα προσμετρούσε και δεν θα μηδένιζε το κοντέρ…

Προσωπικά, πιστεύω ότι τη λύση στο πρόβλημα δεν θα τη δώσει το σάπιο πολιτικό σύστημα που δημιούργησε το πρόβλημα, αλλά η Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αν πιστεύουν πραγματικά στο δίκιο του αιτήματος των αναπληρωτών για προσμέτρηση της προϋπηρεσίας θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα μακρύ δικαστικό αγώνα που θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Είχα γράψει πριν λίγες ημέρες ένα κείμενο και εξηγούσα ότι δεν μπορούμε να βαδίσουμε από δω και πέρα με τρεις διαφορετικές ομάδες αναπληρωτών στην εκπαίδευση (http://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/3554-koini-kai-isotimi-moriodotisi-gia-olous-tous-anaplirotes). Χρειάζεται μια βιώσιμη, μόνιμη λύση και κυρίως ένα κοινό, δίκαιο σύστημα μοριοδότησης των αναπληρωτών.

Αυτό σημαίνει:

· Κατάργηση του εκτρώματος που λέγεται 3848/2010. Ενός μνημονιακού νόμου που διέλυσε τη δημόσια εκπαίδευση, κατάργησε τους μόνιμους διορισμούς, έκλεισε δεκάδες σχολεία και συνεχίζει να ισχύει δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα.

· Προϋπηρεσία για όλους.

· Μπόνους για όλους όσους έχουν υπηρετήσει δυσπρόσιτα.

· Κοινή μοριοδότηση για όλους (μοριοδότηση ανάλογα με την προϋπηρεσία- δυσπρόσιτα).

· Να καταγραφούν τα οργανικά κενά και να αποδοθούν για διορισμούς τα πραγματικά κενά (ΕΑΕΠ, Ειδικά σχολεία κλπ)

· Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στα νέα οργανικά κενά.

e-mesara.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral