Τί πρέπει να ξέρετε για προσλήψεις αναπληρωτών, εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και πιστώσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/10/2017 - 16:12 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για τις Ειδικοτήτων, Δασκάλων και Νηπιαγωγών, στα για τους μετακινούμενους,

Ειδικότητες
Αρκετά πάνω από τις 800 θα είναι ο αριθμός των , πλήρους και μειωμένου ωραρίου, στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας και αναμένονται αργά το απόγευμα, αν δεν υπάρξουν προβλήματα που θα τις μεταφέρουν για αύριο το πρωί.
Οι συνάδελφοι θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ κάποιοι, κι οι άλλοι μέσω ΠΔΕ.

Δάσκαλοι Νηπιαγωγοί
Τα κενά ζητήθηκαν εκ νέου μέχρι τις 17:00 σήμερα προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις, όπως τοποθετούνται μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης, την επόμενη Δευτέρα.
Πιέσεις υπάρχουν για να φύγουν οι αποσπασμένοι συνάδελφοι αλλά όπως προείπαμε η απόφαση είναι να γίνουν όλες τη Δευτέρα ή από Δευτέρα.

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Από το πρωί ο ΠΑΣΑΔ επικοινώνησε πρώτα με το Υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώνοντας για το νέο κύμα προσλήψεων και κατόπιν με το Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την άμεση συνεργασία με το Ναυτιλίας για να επιτευχθεί η έκπτωση στους συναδέλφους που θα μετακινηθούν προς νησιωτικούς προορισμούς. Και τα δυο Υπουργεία δεσμεύτηκαν πως θα έχουμε απάντηση αργά το απόγευμα για το τι θα ισχύσει.

Πιστώσεις

Και τώρα τι θ’ απογίνουμε χωρίς το ΕΣΠΑ;

ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, με τις σημερινές προσλήψεις, στις εκτιμήσεις που κάναμε στις 6/10 πως θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα η πρωτοβάθμια. Όσων προσλαμβάνονται σήμερα, η χρηματοδότησή τους γίνεται για κάποιους από ΕΣΠΑ και στις περιφέρειες που δεν αρκεί χρησιμοποιούνται πιστώσεις απ το ΠΔΕ.
Άρα κι από Δευτέρα οι συνάδελφοι θα προσληφθούν με ΕΣΠΑ, σε όποιες περιφέρειες έχει απομείνει αλλιώς από ΠΔΕ.
Στη συνέχεια θα ανακατανεμηθούν οι άνευ αποδοχών και, όπως γράψαμε ήδη, θεωρούμε πως αναγκαία θα πάμε σε νέο αίτημα για περίπου 1800 μέχρι 2000 πιστώσεις για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια προκειμένου να κλείσει η σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα .

Προσλήψεις αναπληρωτών 2017: Έρχονται πάνω από 800 προσλήψεις στην ΠΕ

Loading...
  • europalso

    ideascentral