Τί πρέπει να γνωρίζετε για προσλήψεις αναπληρωτών, ΖΕΠ, μετακινήσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/10/2017 - 09:47 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για , ΖΕΠ, μετακινήσεις αναπληρωτών.

Όπως ενημερώσαμε 180 περίπου ΕΣΠΑ, νέο ολοήμερο σχολείο, έχουν απομείνει στην πρωτοβάθμια και 19 ΠΔΕ στην δευτεροβάθμια, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Αυτό σημαίνει πως οι ΠΕ70 δεν μπορούν να ξεπεράσουν έναν αριθμό που εκτιμάται στο 150 περίπου καθώς πρέπει να κρατηθεί κι ένας αριθμός απ αυτές ως ασφάλεια, μέχρι να βρεθούν άμεσα άλλες, στην περίπτωση μας οι άνευ αποδοχών, που θα βγάλουν το Υπουργείο απ τη δύσκολη θέση. Και φυσικά εννοείται πως θα πρέπει να ζητηθεί επειγόντως επιπλέον χρηματοδότηση.
Ενδεικτικό του εκνευρισμού που επικρατεί στο Υπουργείο είναι η αναβολή, χωρίς καμία προφανή αιτία, των προσλήψεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, η άρνησή τους να μας γνωστοποιήσουν τον αριθμό των κενών που έχουν στείλει οι περιφέρειες την Παρασκευή και η διαπίστωση από μέρους του γραφείου του Υπουργού πως…δεν υπάρχουν κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς!!!
Τα κενά εκτιμούμε πως είναι αρκετά πάνω από 300 και κανείς πλεον, τέλη Οκτώβρη, δεν δικαιούται να κωφεύει στα αιτήματα παιδιών, γονέων κι εκπαιδευτικής κοινότητας, πόσο μάλιστα να παριστάνει πως δεν υπάρχουν ανάγκες και πως όλα κυλούν ομαλά.
Προειδοποιήσαμε πως θ αντιδράσουμε.

Η σιωπηρή παράταση τελείωσε και πιέζουμε να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα χωρίς να περιμένουμε να εκδοθεί το καινούργιο ΦΕΚ καταλήγοντας σε προσλήψεις μέσα στην εβδομάδα. Παρακολουθούμε κι ελέγχουμε τη διαδικασία.
Μετακινήσεις αναπληρωτών

Το Υπουργείο Ναυτιλίας μας ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να ισχύσει η έκπτωση για όσους προσλήφθηκαν ή θα προσληφθούν αυτήν την εβδομάδα και πως πλέον γίνεται προσπάθεια για έκπτωση στις μετακινήσεις, όχι μόνο αναπληρωτών αλλά και μόνιμων, των Χριστουγέννων.

Ο σύλλογος τώρα βρίσκεται σε διαδικασία επαφών με τα ΔΣ των μεγάλων εταιριών που χρησιμοποιούνται απ τους αναπληρωτές για την μετακίνησή τους (ΟΣΕ, AEGEAN – OLYMPIC, ΚΤΕΛ) προκειμένου να εξασφαλιστεί μόνιμη, διαρκής, έκπτωση στους μετακινούμενους.

Θα ενημερωθείτε λεπτομερώς τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral